Ga naar hoofdinhoud

Theuws Metaal gebruikt verrijdbare opslagstellingen

De ruimte van 37,3 x 18,5 meter telt in totaal 11 stellingsecties waarin Theuws het materiaal opslaat van de werkmaatschappijen Theuws Metaal, Theuws Assemblage en Theuws Polyester (foto's: Still)

Theuws Metaal uit Luyksgestel past als eerste bedrijf in Nederland verrijdbare stellingen van Still toe. Op eenzelfde vloeroppervlak slaat Theuws nu driemaal zoveel goederen op. De ruimtewinst biedt bovendien extra groeikansen.

Theuws Metaal, onderdeel van Theuws Groep, is uit het jasje gegroeid. In het eigen bedrijf is amper plek voor opslag en van de extern gehuurde hal wil de onderneming graag afscheid nemen. Bijbouwen op het naburige perceel is mogelijk, maar ook die ruimte heeft zijn grenzen. Het was zaak voor Theuws om het bouwplan zo slim mogelijk aan te pakken en zowel ruimte voor productie als opslag te creëren. “We werden door onze heftruckleverancier Still gewezen op de mogelijkheden van verrijdbare stellingen”, vertelt directeur Jan Theuws. “Hiermee kunnen we op een 1/3 van de normale ruimte evenveel goederen opslaan en dat paste precies binnen ons plaatje.”

Gangpad per knopdruk

Op een ruimte van 18,5 m x 27,3 m realiseerde Still elf magazijnsecties voor een totaal van bijna 1.800 palletlocaties. Drie van deze secties zijn vast, de overige acht staan op vier verrijdbare wagens die elk 432 ton draagvermogen hebben. Per knopdruk op de kopse kant van de stelling of met de afstandsbediening op de heftruck, kiest Theuws waar het benodigde gangpad tussen de stellingen komt. Op dit moment is het gekozen gangpad 5.30 meter breed. Hierin past eventueel een vijfde wagen met een dubbele stellingsectie als daaraan in de toekomst behoefte mocht zijn.
Jan Theuws: “Dankzij de verrijdbare stellingen bereiken we elke opslaglocatie afzonderlijk. Dat is praktischer dan met inrijstellingen en veel veiliger dan bij blokstapeling. Als we straks ook ons WMS in gebruik nemen, is de gehele opslag een stuk slimmer, praktischer en overzichtelijker geworden.”

Kwaliteitsgarantie

In het nieuwe magazijn slaat de Brabantse onderneming niet alleen metaal-gerelateerde producten op die het bedrijf produceert en verwerkt. Ook de werkmaatschappijen Theuws Assemblage en Theuws Polyester profiteren van de compacte opslag. Door de verschillen in producten variëren ook de ladingdragers binnen de groep. Ook hieraan is gedacht en zijn alle stellingvelden voorzien van gegalvaniseerde gaasborden. Wat de last ook is, de heftruckchauffeur kan hem eenvoudig neerzetten en oppakken. Dit verkleint de kans op productschade en zo draagt het nieuwe opslagsysteem bij aan de hoge logistieke en kwaliteitseisen die Theuws en haar klanten stellen. De Brabantse onderneming levert onder meer Just-in-Time aan vrachtwagenproducent DAF en andere fabrikanten binnen de automotive-industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven