Themamiddag VOM en ION over hardchroom • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Themamiddag VOM en ION over hardchroom

In ons land is de discussie over chroom momenteel actueel vanwege het gebruik van chroomhoudende verf door Defensie (foto: Mininsterie van Defensie)

Sinds de toepassing van de EU-richtlijnen WEEE, ROHS en ELV is de aanwezigheid van Cr6+ in deklagen aan banden gelegd. Ook is chroomtrioxide geplaatst in de bijlage XIV van de Reach-regelgeving. Dit betekent dat volgens de huidige stand van zaken het gebruik van chroomtrioxide zonder autorisatie verboden is vanaf  21 september 2017.

Het verder gebruik van hardchroom, een zeer slijtvaste en corrosiewerende laag, staat bijgevolg sterk onder druk. Hardchroom kent heel diverse toepassingen: schokdempers, pompen, kleppen, kogellagers, injectiesystemen. Tot heden is er nog geen universele oplossing ter vervanging van hardchroom. Echter in de markt zijn diverse alternatieven zich aan het ontwikkelen met elk hun specifieke eigenschappen en toepassingen. Tijdens een themamiddag op 12 maart in Halle Zoersel (B) geven VOM en ION een overzicht van de alternatieven.

Bekijk hieronder in de bijlage het programma:

– HARDCHROOM-uitnodiging 150312

Lees hier meer over chroom en Defensie, momenteel actueel in Nederland 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven