Thema Metavak: (machine) efficiency • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Thema Metavak: (machine) efficiency

Efficiency –  met name machine efficiency – staat centraal tijdens de komende Metavak, op het interactieve plein ‘Innovation starts here’. Aan de hand van presentaties en demonstraties wordt dit thema extra uitgelicht.

“Meer en meer wordt het aantal werkstukken per order geringer”, legt Daniëlle Wild, adviseur van Metavak uit. “Dit houdt in dat per order het maken van CNC-programma’s, instellen van fixers, tool handling en meten toeneemt. Deze setupkosten dienen te worden omgeslagen over een geringer aantal werkstukken.” Partners van het Verspanersforum dragen op het demoplein mogelijke oplossingen aan en delen kennis met bezoekers om technische vraagstukken op te lossen

De partners van het interactieve plein ‘Innovation starts here’ zijn: Verspanersforum, Lcmc CAD/CAM, Promas-CNC, Youg Cutting Tools, Renishaw Benelux, Gibac Chemie, IMS-Nederland, Olmia Robotics en Heidenhain Nederland.

Heel productieproces

Bezoekers kunnen daarnaast twee andere demopleinen bezoeken. Op het Metavak TechnoSquare werken zes exposanten samen om een geheel productieproces van A tot Z te demonstreren.

Het gaat om DMG Mori, Hagoort, Iscar, Harry Hersbach Tools, Haimer en BMO Automation. De materialen worden gefaciliteerd door ThyssenKrupp.

Demoplein Lijmtechniek

En op de beursvloer van NIL Verbindingsweek vinden bezoekers voor het eerst het demoplein Lijmtechniek. De beursorganisatie verwacht dat ook lassers en constructeurs steeds meer geïnteresseerd raken in lijm als verbindingsmiddel.

Metavak in Gorinchem wordt van 30 oktober tot en met 1 november gecombineerd met NIL Verbindingsweek, het vakevent voor lassen, snijden en lijmen.

Vakprofessionals uit de metaalbranche komen op de beursvloer in contact met zo’n 250 leveranciers van onder andere machines, software, automatiseringsoplossingen, gereedschappen en complementaire producten voor verspanen, plaatbewerking, oppervlaktebehandeling, 3D printen, lassen en lijmen.

Meer info

Metavak en NIL Verbindingsweek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven