Nieuws

Tesla stopt assemblage in Tilburg

Tesla stopt op ‘zeer korte termijn’ met de assemblage van Model S en Model X in Tilburg. Daarmee staan maximaal 96 banen op de tocht. Dat is ruim een derde van het totale Tesla-personeelsbestand in Nederland, meldt nu.nl. Doordat deze auto’s eind januari zijn opgewaardeerd, is het productieproces in de VS zo gewijzigd dat assemblage in Nederland niet meer mogelijk is.

Hoewel de uiterlijke wijzigingen aan de elektrischemodellen beperkt bleven, is onderhuids het nodige veranderd. Dat maakt dat het assembleren van deze auto’s op industriële schaal technisch niet meer op de locatie Tilburg kan plaatsvinden.

De assemblagehal krijgt mogelijk een andere bestemming. Tesla zou in overleg met de ondernemingsraad zijn om voor het getroffen personeel een andere functie te vinden. Daarbij zal allereerst gekeken worden naar activiteiten die in Nederland groeien.

Tesla heeft in Tilburg behalve assemblage-activiteiten ook een spuitshop, een onderdelenmagazijn en een remanufacturing center, om gebruikte onderdelen op te knappen.

In Nederland werken in totaal 1.510 mensen bij Tesla, waarvan 540 in Tilburg. De locatie werd in 2015 geopend, in aanwezigheid van Tesla-topman Elon Musk en toenmalig minister van Economische Zaken Henk Kamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven