Ter Horst nieuwe CEO Merford • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ter Horst nieuwe CEO Merford

Robbert-Jan Ter Horst is de nieuwe algemeen directeur van Merford. Hij volgt Adrienne Vertooren op, die als tweede generatie het familiebedrijf uit Gorinchem de afgelopen zeven jaar heeft geleid. Met Ter Horst haalt Merford veel kennis en ervaring in huis op het gebied van productie- en familiebedrijven.

Na een dienstverband van twaalf jaar bij Merford, waarvan zeven jaar als algemeen directeur, heeft Adrienne Vertooren besloten een andere weg in te slaan.

Over de reden van haar vertrek is zij duidelijk: “De grote verantwoordelijkheid en de moeite die ik heb om deze ook in mijn vrije tijd neer te leggen, hebben tot mijn besluit geleid.”

“Daarnaast heb ik het bedrijf naar de volgende groeifase geleid, waarbij het goed is als er weer een andere persoon met andere expertises op deze plek komt te zitten”, aldus Vertooren Als mede-eigenaar en commissaris blijft ze nog betrokken bij het bedrijf.”

‘Niet uit de familie’

Opvolger Ter Horst is een ervaren eindverantwoordelijke binnen familiebedrijven. Hiervoor was hij werkzaam als managing director bij Schoeller Allibert Benelux.

Met de keuze voor hem heeft Merford voor het eerst een directeur die niet afkomstig is uit de familie. “Dat zal voor ons als familie even wennen zijn, maar we hebben een zorgvuldig selectieproces doorlopen en met Robbert-Jan een zeer ervaren opvolger gevonden die goed past bij Merford”, zegt Vertooren.

‘Enorme passie’

“Ik heb de afgelopen periode al heel wat mensen bij Merford gesproken en wat mij opvalt is de enorme passie waarmee ze werken”, reageert Ter Horst.

“Wat mij verder aanspreekt is dat Merford met haar oplossingen een positieve bijdrage levert aan de wereld; technologische en innovatieve oplossingen die bijdragen aan de gezondheid en veiligheid van mensen.”

‘Verder uitbouwen’

De nieuwe CEO vertelt zich te gaan verdiepen in de markten en de gebruikte technologieën binnen Merford en Sonobex. Hij heeft als ingenieur veel interesse in technologie. “Bij Merford speelt technologie een belangrijke rol en het lijkt me geweldig om hiermee de toekomst van Merford verder uit te bouwen.”

Het familiebedrijf uit Gorinchem, gespecialiseerd in geluidsbeheersing, specifieke deuren, operatorcabines en plaatbewerking, is opgericht in 1956.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven