Tecnovia sluit contract met Hermle • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tecnovia sluit contract met Hermle

Tecnovia Group uit Hengelo (Ov.) heeft vorige week een groot turn-key contract getekend met machinebouwer Hermle. Het betreft de levering van een compleet geautomatiseerde productielijn, bestaande uit een lineair gerobotiseerd beladingsysteem, twee vijfassige Hermle C40 machines, een reinigingscel en een Zeiss CNC-meetmachine.

Dit systeem wordt door Hermle voorzien van alle benodigde software-applicaties, waarbij Hermle ook zorg draagt voor de volledige integratie en implementatie. Dit volledige productieproces zal worden opgesteld in de nieuwe productievestiging van Tecnovia in Foxhol (gem. Hoogezand). Al in december 2009 zal op deze machines de eerste productie opstarten; het volledige systeem zal door Hermle op uiterlijk 31 maart 2010 werkend worden opgeleverd.

Hermle Sijbren Zandstra (Tecnovia Group BV) en Harry Cox (Hermle Nederland BV)

Ondertekening van het contract door Sijbren Zandstra (Tecnovia Group, links) en Harry Cox (Hermle Nederland)

 

Tecnovia Inaxxion

Overigens heeft de nieuwe fabriek van Tecnovia in Foxhol onlangs haar definitieve naam gekregen. Het bedrijf zal van nu af aan door het leven gaan onder de naam Tecnovia Inaxxion. Op 1 oktober is men hier gestart met de eerste zes medewerkers, die zich door middel van opleidingen en training al aan het voorbereiden zijn op het in gebruik nemen van de nieuwe apparatuur.

 

Toeleveren

Tecnovia is een toeleveringsbedrijf dat hoogwaardige modules en componenten (verspaning en plaatwerk) produceert voor de ruimtevaart, de vliegtuigindustrie, defensie-industrie, optische industrie en medische technologie. Tecnovia heeft naast de nieuwe vestiging in Foxhol nog twee productievestigingen in Hengelo: Tecnovia van den Akker en Tecnovia PSM.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven