Ga naar hoofdinhoud

Technology Center Mikron in Ipsach

Eind april heeft Mikron in Ipsach (CH) haar nieuwe Technology Center in gebruik genomen. Hier kan potentiële klanten het prestatieniveau van de diverse machinetypen in de praktijk worden gedemonstreerd en van de verschillende opties waarmee ze kunnen worden uitgerust. Zoals het nieuwe ITM-systeem, dat tijdens de jongste Techni-Show de platina Innovatie Award in de wacht sleepte.

ITM staat voor Intelligent Tool Measurement en het gaat hier om een optisch meetsysteem waarbij de verspanende gereedschappen op volle rotatiesnelheid worden gecontroleerd op vorm en lengte met behulp van een CCD-camera. Het ITM-systeem wordt in het Zwitserse Ipsach gedemonstreerd op een HSM 400 U LP bewerkingscentrum. Dit bewerkingscentrum is naast het ITM-systeem ook uitgerust met allerlei andere ‘smart machining’ opties die Mikron biedt, zoals ITC (Intelligent Thermal Control), APS (Advanced Process System), OSS (Operator Support System), PFP (Power Failure Process) en Kinematic Optimations.

 

Technologiecentrum width=

Het nieuwe Mikron technologiecentrum voor frezen in Ipsach (fot’s: GF AgieCharmilles en Jan Oonk)

 

Technology center

Daarnaast staan in het technology center nog drie machines opgesteld (in verschillend formaat) uit de ‘high productivity machining’ range van Mikron. Daaronder de HPM 800 U HD (800 mm x 800 mm x 850 mm), die met een toerental van 20.000 toeren per minuut, een ijlsnelheid van 60 m/min en een versnelling van 1g overigens al dicht in de buurt komt van de status van HSM-machine. Het nieuwe center van Mikron in Ipsach ligt op een steenworpafstand van het productiebedrijf in Nidau.

 

High-end

Bij de opening benadrukte directeur Berhard Iseli nog eens dat Mikron zich in versterkte mate richt op het high-end segment van de markt, waar hoge productiviteit en nauwkeurigheid samenkomen. Dat betekent automatisch een steeds zwaarder accent op vijfassige bewerkingsmogelijkheden en hoge toerentallen. De video hieronder toont de mogelijkheden van ITM (Intelligent Tool Measurement):

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven