Technologiegroep Nevat werkt met IMEC • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Technologiegroep Nevat werkt met IMEC

De Nevat EMS Technologiegroep treedt toe tot het Electronic Design & Manufacturing programma van het nano-elektronica onderzoekscentrum IMEC en het Belgisch centrum voor technologische innovatie Sirris. Met dit programma helpen IMEC en Sirris bedrijven om op een kostenefficiënte manier elektronicaproducten te produceren in de eigen regio.

De versplintering van de elektronische toeleveringsketen maakt dat veel kennis verspreid is over verschillende spelers. Daarbij is door de technologische evolutie de complexiteit sterk toegenomen. Die complexiteit wordt nog groter door nieuwe, dynamische milieurichtlijnen. Het opstellen van ontwerpregels en kwalificatiemethoden die nodig zijn voor de kosteffectieve ontwikkeling en productie van ‘kwaliteitselektronica’ overstijgt daardoor de mogelijkheden van individuele bedrijven.

 

Samenwerking

Nevat EMS Technologie Groep neemt nu deel aan IMEC’s EDM programma. Het EDM-programma heeft partners die hun kennis over de technologie van Printed Circuit Board Assemblages (PBA), de productiewijzen, de materialen en onderdelen, de falingsmechanismen, de regelgeving, enz. samenbrengen. Verwacht wordt dat de samenwerking in 2010 de eerste concrete resultaten zal opleveren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven