Technologiebranches vragen focus • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Technologiebranches vragen focus

“Met technologische innovatie kunnen we zelfs met minder geld van de overheid veel maatschappelijke problemen aanpakken, mits we de juiste focus kiezen.” Met die stelling overhandigde Eric van Schagen, voorzitter van FHI, federatie van technologiebranches vandaag namens zijn branches een ‘technologiemanifest’ aan demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven

”Een cadeaubon van de technologiebranches voor de bv Nederland” noemde de branche-voorman het document, dat inderdaad in een vorm is gegoten die sterk doet denken aan een geschenkvoucher. FHI stelt in het manifest dat de Nederlandse kenniseconomie er baat bij heeft de koppeling te maken tussen technologie-ontwikkeling en het aanpakken van maatschappelijke problemen als zorg, energie, duurzame productie, mobiliteit en veiligheid.

 

Meer focus 

De technologiebranches vragen de overheid om meer focus op technologische ondernemingen, met een hoge toegevoegde waarde en zelfscheppend vermogen. Het stimuleren van consortiumvorming aan het front van de technologie kan de overheid faciliteren en hoeft niet veel geld te kosten, meent FHI.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven