‘TechniShow 2018 wordt volledig gevuld’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘TechniShow 2018 wordt volledig gevuld’

De TechniShow in 2016 (foto: Metaal Magazine).

De vooruitzichten voor de komende TechniShow zijn goed te noemen. De organisatie gaat er namelijk van uit dat het ‘grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux’, dit keer compleet uitverkocht zal zijn. Dat is voor het eerst sinds 2008.

“De stemming in de markt is ontzettend goed en dat zie je terug in de hoeveelheid exposanten die we op de TechniShow mogen begroeten”, vertelt Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-Vimag. De tweejaarlijkse beurs vindt dit keer plaats van 20 t/m 23 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.

Vernieuwd concept

FPT-Vimag, eigenaar van de TechniShow, wil als vereniging business genereren voor de leden en exposanten. De vereniging heeft samen met Jaarbeurs de voorgaande edities geëvalueerd en met die gegevens het concept voor dit jaar vernieuwd. “Naast meer exposanten gaan we daarom ook uit van meer bezoekers”, zegt Dooijewaard.

De behoefte van de bezoeker is uitgebreid onderzocht, stelt de organisatie. “Om de beurs te verbeteren hebben we ons verdiept in wat de bezoeker de vorige edities heeft ervaren en wat hij heeft gemist”, aldus Floris de Zwart, brandmanager bij Jaarbeurs.

“Op die manier weten we wat de informatiebehoefte is, wat de uitdagingen zijn en waar de doelgroep zich mee bezighoudt. Met die kennis is er invulling gegeven aan het nieuwe concept van TechniShow.”

Corridor verbindt beurzen

Traditiegetrouw wordt in dezelfde week naast de TechniShow ook de Esef georganiseerd. Om beide beurzen meer met elkaar te verbinden is dit jaar de corridor tussen de beide beurzen volledig aangepast.

“Vroeger was de corridor niets meer dan een splitsing tussen beide beurzen. Linksaf ging je naar TechniShow, rechtsaf kwam je op de Esef”, vertelt De Zwart.

“Verder gebeurde er niets om de bezoeker te enthousiasmeren en informeren. De centrale corridor zal daarom een nieuwe functie krijgen om de Make (TechniShow) en Buy (Esef) met elkaar te verbinden.”

Kracht maakindustrie

Dat gebeurt volgens hem door innovaties tentoon te stellen die de kracht van de maakindustrie laten zien. Op deze manier zal de corridor doorverwijzen naar de juiste sectoren in de beurshallen.

De vernieuwde corridor versterkt de verbinding tussen de 2 beurzen die elkaar toch al complementeren, vindt Ilse Bloot-Blokland, projectmanager Marketing en Communicatie bij FPT-Vimag.

“Omdat de corridor de drempel nu kleiner maakt om beide beurzen te bezoeken, hebben we besloten om de openingstijden te verlengen. Op die manier wordt het eenvoudiger om beide beurzen op één dag te bezoeken.”

TechniShow 2018

20 t/m 23 maart, Jaarbeurs Utrecht

Openingstijden:
dinsdag 20 maart: 10 – 19 uur
woensdag 21 maart: 10 – 19 uur
donderdag 22 maart: 10 – 21 uur
vrijdag 23 maart: 10 – 17.30 uur

Meer informatie:
TechniShow 2018
Esef 2018

Lees ook:
Genomineerden TechniShow Awards bekendgemaakt (30 januari 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven