Techni-Show brengt ontwikkelingen op stoep metaalbewerker • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Techni-Show brengt ontwikkelingen op stoep metaalbewerker

Nog maar even en de Techni-Show 2006 opent in Utrecht haar deuren. Als de aanmeldingen als leidraad kunnen worden gehouden, belooft de komende editie van de Techni-Show veel goeds. Maar wat kan de bezoeker van de Techni-Show verwachten? Op welke trends en thema's zal worden ingegaan? En hoe presenteren de VIMAG en de VIMAG-leden zich tijdens de beurs? Deze en andere vragen passeerden tijdens de volgende VIMAG-Forumdiscussie ter voorbeschouwing op de Techni-Show 2006 de revue.

De vorige VIMAG-forumdiscussie stond geheel in het teken van de EMO 2005. Trends en ontwikkelingen die deze vakbeurs te zien gaf, kwamen tijdens de discussie aan de orde. De beurs kende een groot aantal noviteiten en bleek door deelnemers aan de forumdiscussie goed te worden gewaardeerd. Hoe is die stemming ten aanzien van de Techni-Show? Diny Wijnmaalen van SGM Machine Technology: “De stemming is aanzienlijk positiever dan 2 jaar geleden. Toen kozen veel bedrijven nog voor de voorzichtigheid van kleine stands. Dat zal bij de komende editie minder zijn.” “Die voorzichtigheid van 2004 was misschien niet eens nodig. Veel bezoekers waren positiever gestemd dan de exposanten. Dat zal dit jaar anders zijn”, aldus Daniël Kofman van Siemens. Menno de Vries van Safan beaamt: “Klanten kijken inderdaad positiever naar de toekomst. Dat betekent ook dat wij met meer vertrouwen naar de beurs gaan.”

En welke rol speelt de presentatie van (nieuwe) machines daarin? “Een zeer grote rol”, aldus Gijs Bender van Bendertechniek. “Op het moment dat de machinebouwers of -leveranciers geen machines meer meenemen naar de Techni-Show, vervalt deze tot een relatiebeurs. Het is van groot belang dat bouwers en leveranciers tijdens de beurs laten zien wat er op machine- en technologisch gebied mogelijk is. Veel ondernemers hebben vaak niet de tijd om af te reizen naar het buitenland om daar te volgen wat de ontwikkelingen zijn. De Techni-Show brengt die ontwikkelingen als het ware tot op de stoep.” Menno de Vries verwoordt het nog ietsje scherper: “De Techni-Show zou verdwijnen op het moment dat er geen machines meer worden getoond.” “Nederland claimt nog steeds een belangrijk industrieland te zijn”, aldus Diny Wijnmaalen. “Daar hoort een bijpassende beurs bij.”

Deelnemers aan de VIMAG-Forumdiscussie ter voorbeschouwing op de Techni-Show 2006 zijn Gijs Bender van Bendertechniek (Veenendaal), Jan Paul van Veenendaal en Diny Wijnmaalen van SGM Machine Technology (Woerden), Frank de Beijer van Landré Machines (Vianen), Menno de Vries van Safan (Lochem) en Daniël Kofman van Siemens (Den Haag).

Binnenkort in Metaal Magazine een uitgebreid verslag van deze VIMAG-Forumdiscussie.

Aanvragen proefnummers

De VIMAG-Forumdiscussie wordt vier maal per jaar georganiseerd. Tijdens de volgende bijeenkomst zal worden ingegaan op de combinatie van ESEF en TechniShow. Bij deze forumdiscussie zullen naast VIMAG-leden ook leden van de NEVAT aanwezig zijn. De wisselwerking tussen beide beurzen, het VIMAG-symposium en andere vragen en onderwerpen zullen tijdens deze VIMAG-Forumdiscussie de revue passeren. De VIMAG-Forumdiscussie is een initiatief van de Vereniging van Importeurs van Machines en Gereedschappen. De leden van de vereniging vertegenwoordigen gezamenlijk meer dan 1.500 producenten van apparatuur voor de metaalindustrie. Door hun rechtstreekse vertegenwoordiging en de jarenlange ervaring beschikken de VIMAG-leden over een onschatbare hoeveelheid kennis en deskundigheid. Die knowhow wordt nu ook via de forumdiscussie overgedragen. Tijdens de discussie passeren onder meer de stand der techniek, ontwikkelingen en aandachtspunten voor potentiële gebruikers de revue. De bijeenkomsten staan onder leiding van Reinold Tomberg, hoofdredacteur van Metaal Magazine en vinden plaats onder auspiciën van de PR-commissie van de VIMAG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven