Techni-Show 2010 compacter én anders • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Techni-Show 2010 compacter én anders

De Ridder neemt begin volgende maand geen machines mee naar de Techni-Show 2010. Daarentegen pakken standhouders als Trumpf, Bystronic, Hermle en Bendertechniek als vanouds stevig uit in Utrecht. DMG heeft echter afgehaakt en ook klinkende merken als Amada en Mori-Seiki zijn niet op de beursvloer te vinden.

Het wordt dit jaar een andere Techni-Show. De economische recessie drukt ook zwaar haar stempel op onze nationale manifestatie voor metaalproductietechniek. De beurs is compacter geworden en de exposanten van de Techni-Show hebben allemaal geworsteld met de vraag of ze dit voorjaar al dan niet zullen meedoen. Veel gereedschapleveranciers bijvoorbeeld hebben afgehaakt, maar je ziet dan wél dat bijvoorbeeld Sandvik parallel aan de beurs samen met Okuma/Gelderblom in Houten een nevenmanifestatie organiseert. Inter Imex organiseert tegelijkertijd demonstratiedagen in Utrecht.

 

Extra opbrengsten

De redenen dat exposanten afhaken zijn op zich begrijpelijk: omzetten en marges staan stevig onder druk en je moet dan een goede afweging maken of de kosten van een marketing-operatie als de Techni-Show in verhouding staan tot extra opbrengsten. Een moeilijke rekensom met klaarblijkelijk een andere uitkomst voor verschillende exposanten.

 

50.000 bezoekers

Kijkend naar bezoekersaantallen is de verwachting dat ook dit jaar veel mensen naar Utrecht zullen komen. De inschatting van het aantal is ook mede onder de invloed van de recessie wat moeilijker. Onze verwachting is echter dat de opkomst rond de 50.000 bezoekers zal liggen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven