Techni-Pre-Show in productiehal Style • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Techni-Pre-Show in productiehal Style

De Techni-Pre-Show in de productieruimte van Style in Bunschoten (foto: Tim Wentink)

Vorige week organiseerde Style, in samenwerking met vijftien partners, de Techni-Pre-Show. Bezoekers konden tijdens deze minibeurs, gehouden in de productiehal van Style in Bunschoten, kennis maken met diverse leveranciers van o.a. gereedschappen, machines, automatisering en bedrijfssoftware. Tevens werden er diverse interessante lezingen gegeven.

CAD2M verzorgde tijdens de Techni-Pre-Show een lezing over SolidCam, een CAM-systeem met een volledige integratie in SolidWorks. Een interessante module binnen SolidCam is iMachining. Deze module berekent aan de hand van de mogelijkheden van de CNC-machine en de materiaal-, geometrie- en gereedschapgegevens, automatisch de optimale freeswaarden per punt op de gereedschapbaan.

Titanium verspanen met aanvalsplan

Arno van Wijnen en Erik Jansen van Hamel Metaal uit Almere, gingen tijdens een lezing in op de materiaaleigenschappen van titanium en waar een metaalbewerker aan moet denken bij de verspaning van dit materiaal. “Bij de verspaning van titanium heb je een goede materialenkennis en een aanvalsplan nodig”, vertelt Van Wijnen. Het bewerken van titanium brengt een aantal uitdagingen met zich mee omdat het materiaal in veel verschillende gradaties te verkrijgen is. Titanium is daarbij onder te verdelen in drie roosterstructuren die horen bij een Alpha-, Alpha-Beta- en Beta-fase.  Jansen noemt hogedrukkoelen, gereedschap met scherpe snijkanten en trillingsvrij verspanen als enkele voorwaarden die noodzakelijk zijn bij het verspanen van titanium.

Cellro was één van de vijftien partners tijdens de Techni-Pre-Show bij Style in Bunschoten
Cellro was één van de vijftien partners tijdens de Techni-Pre-Show bij Style in Bunschoten

“Geen rocket science”

Kevin Hanson van Seco Tools gaf als afsluiter een lezing over volumeverspaning met beperkt vermogen. “Verspaning is geen rocket science”, vertelt Hanson. “Het is slechts spelen met verspaningsparameters.” Door de voeding per tand te berekenen met behulp van de gemiddelde spaandikte, kan de meest geschikte snijsnelheid bepaald worden. De gemiddelde spaandikte is afhankelijk van de aanvalshoek van het gereedschap. Bij een machine met weinig vermogen kan een gereedschap met een kleine aanvalshoek en een hoge voeding een hoog volume verspanen.

Style presenteerde tijdens de Techni-Pre-Show diverse draai- en freesmachines met een eigen besturing die eenvoudig te bedienen is
Style presenteerde tijdens de Techni-Pre-Show diverse draai- en freesmachines met een eigen besturing die eenvoudig te bedienen is

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven