Ga naar hoofdinhoud

Tech2B stapt in SCSN-netwerk

Tech2B neemt deel aan de Stichting SCSN. Door de aansluiting van dit digitaal B2B-platform voor de Europese ontwerp- en maakindustrie zal het SCSN-ecosysteem weer sterk groeien. SCSN staat voor Smart Connected Supplier Network.

De komst van Tech2B maakt het mogelijk om via het Tech2B-platform order-informatie uit te wisselen met de huidige SCSN partners.

“Hierdoor verbinden we de duizenden gebruikers van Tech2B met de honderden bedrijven uit de SCSN community.” Tech2B is de tiende service provider binnen SCSN.

Transparantie

De behoefte aan een transparante supply chain wordt steeds belangrijker, stelt Tech2B. “Veel bedrijven zien de voordelen in van het delen van supply informatie met andere partijen.”

Tech2B wil de transparantie van de supply chain op meerdere manieren vergroten.

“Bedrijven kunnen real-time communiceren met andere bedrijven, onderling vertrouwen opbouwen, een beter zicht krijgen op alle onderdelen van de toeleveringsketen om verbeteringen door te voeren, en sneller en effectiever reageren wanneer zich problemen voordoen”,  aldus Sjors Hooijen, CEO van Tech2B. 

“We zijn blij met de komst van Tech2B“, zegt Mike de Roode, community manager van de Stichting SCSN. “Dit biedt onder andere mkb’ers de mogelijkheid om laagdrempelig deel te nemen aan het SCSN, zonder dat hier uitgebreide ICT-systemen voor nodig zijn.”

SCSN

Dankzij het Smart Connected Supplier Network worden maakbedrijven uit de keten elektronisch met elkaar gekoppeld en kunnen zij eenvoudig data met elkaar uitwisselen, ongeacht het ERP-Systeem waar zij werken.

Deze gestandaardiseerde taal helpt transparantie in de keten te verbeteren terwijl snelheid en nauwkeurigheid toenemen doordat er met minder mensen, minder handmatig data ingevoerd hoeft te worden.

De enkele honderden bedrijven die deelnemen aan het SCSN-netwerk variëren van grotere OEM’ers en first-tier toeleveranciers, tot mkb second- en third-tier leveranciers, maar ook (staal)groothandels en zelfs staalfabrikanten.

Tech2B

Het Tech2B platform maakt de continu veranderende ontwerp- en maakindustrie klaar voor de toekomst.

Een veilige, cloud-based omgeving voor inkoop en verkoop zorgt voor meer transparantie, een gezamenlijke focus op procesoptimalisatie en duidelijke communicatie. Het platform is hiervoor een uitstekend middel, stelt Tech2B.

Toch zijn het uiteindelijk de deelnemende bedrijven zelf die meerwaarde creëren voor zichzelf en elkaar.

Met het platform worden onnodige kosten door foutieve leveringen gereduceerd, de time-to-market verkort en samenwerking en gezamenlijke innovatie naar een nieuw niveau gebracht.

Order Management

Het Tech2B-platform helpt de orderverwerking te stroomlijnen en knelpunten van handmatig werk te elimineren.

Daarnaast worden fouten voorkomen en wordt een vloeiend proces gecreëerd van offerte-aanvraag via afhandeling van de order tot een tijdig verstuurde factuur.

Met de orderverwerkings-functionaliteiten van Tech2B is het mogelijk om nauwkeurigere offertes, foutloze facturen en een efficiëntere en nauwkeurigere orderafhandeling te realiseren.

Eerste pilots

Tech2B heeft de eerste pilots om SCSN te activeren voor de aangesloten leden, ingepland voor begin deze maand.

De bedrijven zijn via de nieuw gerealiseerde ‘Tech2B App Store’ in staat om met één klik de SCSN-connector te activeren.

De interacties met bestaande SCSN-bedrijven lopen daarna via de webapplicatie en/of Android en iOS app. 

Meer informatie

Informeer bij Tech2B

Draline automatiseert inkooporders (1 maart 2022)

Bekijk het volledige artikel in MTL Metaal Magazine 1 (pagina 36-38) (premium)

Bekijk een video met meer informatie over het SCSN-protocol bij Draline, Geton en Brans (premium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven