Tech2B krijgt Rockstart als investeerder • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tech2B krijgt Rockstart als investeerder

Tech2B treedt toe tot het Emerging Tech fonds van Rockstart. Het online platform voor de maakindustrie ziet met Rockstart als strategische investeerder mogelijkheden om vanuit de Nederlandse markt uit te groeien tot een volwassen Europese marktspeler.

Het Emerging Tech portfolio van Rockstart investeert onder meer in startups in Industrie 4.0 & Analytics, zoals Wonderflow (customer feedback analyse-platform) en eerder Hubs (het vroegere Nederlandse 3D Hubs dat in 2021 is overgenomen door het Amerikaanse online platform Protolabs. Hubs is een wereldwijd online platform voor de productie van onderdelen op maat).

Dynamische waarde-netwerken

Het Nederlandse Tech2B is een manufacturing ecosysteem dat volgens Rockstart dynamische waarde-netwerken biedt voor de Europese ontwerp- en productie-industriesector. “Het doel is flexibele samenwerking mogelijk te maken en waarde te leveren aan de industrie, werknemers bij te scholen en processen toe te passen om de impact op het milieu te verminderen.”

“Het Tech2B-platform bereidt de continu veranderende ontwerp- en maakindustrie vóór op de toekomst”, aldus het bedrijf zelf. “Een veilige, cloudgebaseerde omgeving vergroot de transparantie en maakt focus op procesoptimalisatie en heldere communicatie tussen partijen mogelijk.” Er zijn volgens Tech2B meer dan 400.000 maakbedrijven verbonden aan het platform.

Omvormen tot volwassen Europese marktspeler

De oprichters van Tech2B, met in het midden Sjors Hooijen. Links Paul Wouters en rechts Dirk Wouters

CEO en medeoprichter Sjors Hooijen van Tech2B kijkt uit naar de samenwerking met Rockstart.

“Ons primaire doel was het vinden van een strategische investeerder, en die hebben we gevonden met Rockstart.”

“Als community builder zijn we snel marktleider geworden in de Nederlandse maakindustrie.”

“Samen met Rockstart willen we deze reis voortzetten en onze startup omvormen tot een volwassen Europese marktspeler door middel van hun acceleratieprogramma, expertise en netwerk.”

Rockstart

Het Nederlands/Deens/Colombiaanse Rockstart is in 2011 opgericht door Oscar Kneppers, Koen Wagemakers, Rune Theill and Don Ritzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven