Ga naar hoofdinhoud

TCE Tools importeur van Frizz Toolzz

TCE Tools uit Veghel, leverancier van gereedschappen voor de metaalverspanende industrie, is sinds kort importeur van het Duitse Frizz Toolzz.

Frizz is een jonge onderneming gevestigd in Neuss (D). Met het nieuwe Frizz Toolzz-programma hebben de ontwerpers een oplossing gecreëerd om het gereedschap preciezer te maken dan conventionele mini-gereedschappen. Zo zijn de klemhouders voorzien van stelschroeven met een kleinere kogel (R2 in plaats van R2,5 of R3) en een geslepen opname. Hiermee wordt niet alleen een hogere precisie maar ook een hogere repeteernauwkeurigheid bereikt.

Frizz_HalterDoppelt

Frizz heeft naast cilindrische klemhouders ook Capto-en VDI-houders in haar programma (foto’s: TCE Tools)

 

Beitels

De hardmetalen beitels worden op moderne vijfassige CNC slijpmachines geslepen en zijn voorzien van nieuwe geometrieën en vervolgens afgewerkt met PVD coatings. Frizz-gereedschappen zijn kenmerkend aan de ongebruikelijke bemating. Zo zijn de uitsteeklengtes 1 mm langer dan gebruikelijk. Dit resulteert in lengtes van bijvoorbeeld 11 mm, 16 mm, 21 mm en 26 mm. Die ene millimeter meer zorgt ervoor zorgt dat het gereedschap niet vrijgeslepen hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven