Nieuws

‘Tata Steel wil 850 banen schrappen’

Tata Steel wil in IJmuiden zo’n 850 arbeidsplaatsen schrappen. Dat meldt de Telegraaf. De meeste banen zullen vervallen via natuurlijk verloop. Ook zal een deel van de werknemers worden begeleid naar ander werk. Zo hoeven er geen gedwongen ontslagen te vallen.

De vakbonden en de centrale ondernemingsraad zijn verbolgen dat dit nieuws via de krant naar buiten is gekomen. Er zou nog onderhandeld worden met Tata Steel, dus voelen de bonden zich overvallen en voor het blok gezet.

Twee jaar wilde het bedrijf bekend 1.650 banen in Nederland schrappen. Eerder dit jaar kwam er na werkenlange acties een akkoord dat er in IJmuiden geen gedwongen ontslagen zouden vallen.

‘Onacceptabel’

De vakbonden waren net in overleg met Tata Steel toen de 850 ontslagen via de Telegraaf naar buiten kwamen, meldt nu.nl. Zij maakten direct duidelijk het voorgenomen plan onacceptabel te vinden en hebben het overleg stilgelegd.

Tata Steel laat in een reactie die naar het personeel is gestuurd weten, dat nog niet zeker is hoeveel banen er zullen verdwijnen en dat er in ieder geval geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Lees ook:

Geen gedwongen ontslagen bij Tata Steel IJmuiden (3 juli 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven