Tandarts Röders freest je gebit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tandarts Röders freest je gebit

Hogesnelheidsfrezen (HSC) is ook een uitgekiende techniek voor het maken van tandtechnische producten als kronen, bruggen, inserts en implantaten. De film laat zien hoe vijf-assige machines van Röders materialen als chroomkobalt en keramiek bewerken tot bijthulpmiddelen.

Het maken van tandtechnische producten kent een aantal stappen: scannen van een model, CAD-modelling van de verzamelde data, via CAM  de gereedschapsbanen bepalen, het eigenlijk vijf-assige frezen en eventueel het nasinteren.

 

Roders freest gebit 

Een verspaningsvoorbeeld in keramiek (foto’s: Röders TEC)

 

Röders benadrukt dat hun ‘High Speed Dental CAD/CAM System’ een open systeem is.  Het is bijvoorbeeld mogelijk om te werken met scanners van 3Shape en software van Delcam.

 

Sinds 1 januari vertegenwoordigt Dymato uit Veendaal Röders op de Nederlandse markt. HSC kenmerkt zich door het verspanen met kleine spaandoorsneden, hoge toerentallen en hoge voedingen. Dit biedt een metaalbewerker voordelen als een hoge productiviteit, hoge nauwkeurigheden en goede oppervlaktekwaliteiten. Ook bij het verspanen van harde (geharde) materialen.

 

Roders freest gebit
HSC geeft de gewenste gladde oppervlakken

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven