Tailored-tempering in computer simulatie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tailored-tempering in computer simulatie

Autoform Engineering heeft een software geleverd aan Daimler AG voor de engineering van ultra sterke metalen door middel van het tailored-tempering proces.

Lichtgewicht construeren speelt met name door de vraag naar zuinigere auto’s een belangrijke rol in de auto industrie. Dit kan worden bereikt door het gebruik van de juiste materialen en deze op een slimme manier te verwerken. Tailored-Tempering is een productie methode die hier aan bij kan dragen, maar brengt ook een aantal moeilijkheden met zich mee. Tailored-Tempering is een ingewikkeld proces en eist inzicht in de manier waarop het materiaal zich gedraagt, het warmteverloop en de krachten die tijdens het proces vrijkomen in het materiaal. Met de software van Autoform Engineering is dit proces te simuleren en kunnen problemen al voor het productieproces worden vastgesteld. Op een betrouwbare manier kan de software de eigenschappen van het eindproduct voorspellen. Lees meer over deze software in het engelstalige persbericht van Autoform Engineering:

pdf bestand  Persbericht Autoform

Autoform3

Met de software van Autoform Engineering is het mogelijk om de treksterkte in het materiaal nauwkeurig te berekenen (foto’s: Autoform Engineering)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven