Ga naar hoofdinhoud

TaeguTec verdubbelt productiecapaciteit

Begin werd bij TaeguTec in Daegu de openingsplechtigheid gevierd van ‘plant #2’. De Zuid-Koreaanse ontwikkelaar en producent van onder meer hardmetaal en hardmetalen (wisselplaat)gereedschappen voor de metaalbewerkende industrie wil met deze verdubbeling van de productiecapaciteit haar plaats als marktleider in Zuid-Korea, maar ook de groeiende positie in onder andere de Europese markt, verder verstevigen.

De nieuwe uitbreiding van TaeguTec, gelegen naast de bestaande fabrieken, in de vorm van een 22.000 vierkante meter tellend complex, is voorzien van de  geautomatiseerde productielijnen. TaeguTec bezit nu, mede door deze investering, de meeste moderne faciliteiten binnen de IMC-groep. De openingsplechtigheid werd bijgewoond door circa .500 gasten bestaande uit klanten en partners van TaeguTec uit alle delen van de wereld.

 

350 width =

Mill-Rush gereedschappen van TaeguTec  (foto’s:  TaeguTec)  

 

Snelle groei

In aanloop van de opening spraken tijdens dit evenement, het grootste ooit gehouden binnen de IMC-groep, onder andere Jacob Harpaz (President en CEO van de IMC-groep) en Moshe Sharon (President van TaeguTec) de gasten toe. Na de opening hield Jacob Harpaz een seminar waarin hij de snelle groei van TaeguTec benadrukte. Vervolgens introduceerde hij nieuwe ‘Gold-Rush-lijn’. Dit zijn  hardmetaalsoorten met speciale coatings gecombineerd met een  nabehandeling die de standtijd en productiviteit verbeteren.

 

TaeguTec

Andere merknamen van TaeguTec zijn Turn-Rush (nieuwe dubbelzijdige draaiplaat met de stabiliteit van de enkelzijdige plaat door middel van een speciale onderlegplaat en een nieuwe klemming, zie ook de video hieronder), Quad-Rush met vier snijkanten bedoeld voor afsteken en groefsteken in met name de miniatuurindustrie met kleine producten, Drill-Rush boor met de kenmerkende goudkleurige deklaag met verwisselbare boorpunten en Mill-Rush. Dit laatste gereedschap is een nieuwe ‘high helix’-freesplaat met drie snijkanten voor 90 graden schouderfrezen die tot nu toe alleen aan de helicoïdaal platen met twee snijkanten toevertrouwd werden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven