Nieuws

Snel op de hoogte raken van trends en ontwikkelingen voor efficiencyverbeteringen in de metaalindustrie? Dat kan door deel te nemen aan het ontbijtsymposium dat de VIMAG in samenwerking met de NEVAT op donderdag 16 maart a.s. organiseert. Plaats van handeling is de Irenezaal van de Jaarbeurs te Utrecht. Niet voor niets werd deze locatie gekozen. Na kennis te hebben genomen van trends en ontwikkelingen kan de bezoeker -vlak na de eerste drukte- op de Techni-Show en ESEF met eigen ogen de meest recente innovaties ervaren.

Het ontbijtsymposium dat de VIMAG en NEVAT organiseren staat in het teken van efficiencyverbeteringen in de productie-industrie. Een viertal gerenommeerde sprekers belicht het thema vanuit hun eigen visie en achtergrond.

Zo schetst secretaris-generaal R. Groothedde van de Cecimo de trends en ontwikkelingen binnen de Europese machine-industrie. De verschillende initiatieven om het productierendement van de Europese machine-industrie verder te verbeteren passeren daarbij de revue.

Met de pakkende titel “Er zijn kansen voor de maakindustrie: maar welke pak ik nu?” geeft dr. ir. M.F. van Assen van Berenschot B.V informatie over belangrijke concepten zoals waarde-innovatie, open-innovatie en operational excellence. Bovendien wordt de relatie tussen deze concepten aangegeven, en wordt ingegaan op de betekenis voor de technische bedrijfsvoering.

De heer V. Elsendoorn, directeur Operations van TNO Industrie en Techniek zal in zijn presentatie stilstaan bij machines en machinetechnologie voor slimme productie; productie met een hoge moeilijkheidsgraad en toegevoegde waarde. Van kleine series en maatwerk. Kortom, productie die zich kenmerkt door korte levertijden, hoge leverbetrouwbaarheid en veel flexibiliteit.

Het lezingenprogramma wordt afgesloten door T. de Bruine van de NEVAT die in zijn presentatie “Nieuwe waardemodellen voor de maakindustrie” ingaat op de rol van machines en leveranciers bij het realiseren van het ketendenken in de maakindustrie. Nieuwe waardemodellen waarbij bijvoorbeeld het aantal spiluren of het aantal gerede producten als basis van afspraken dienen, worden daarbij belicht.

De aanvang van het symposium staat gepland om 8.00 uur. Voorafgaand worden bezoekers vanaf 7.15 uur in de Irenefoyer ontvangen met ontbijt zodat de ochtendfile zoveel mogelijk kan worden vermeden.

Deelname aan het symposium staat open voor iedereen die actief is in, betrokken bij of geïnteresseerd in de metaal- en machine-industrie. De deelnamekosten bedragen voor VIMAG- en NEVAT-leden 30 euro; niet-leden betalen 50 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven