'Swift MIG-toorts bespaart op gas' • Metaal Magazine
Nieuws

‘Swift MIG-toorts bespaart op gas’

(foto's: Boostweld)

Boostweld lanceert de nieuwe Swift-serie MIG-lastoortsen. De Swift heeft een gepatenteerde gasflow-technologie die, volgens het Taiwanese bedrijf, vergeleken met de populairste gastoortsen op de markt, zorgt voor een besparing tot 70% op beschermgas bij optimale snelheid.

De Swift is lichtgewicht en dynamisch in gebruik. De handtoorts heeft een ergonomisch handvat dat zorgt voor soepel en precies manoeuvreren.  Ook geeft het minimale belasting op de pols en onderarm van de lasser en dus minder blessures.

Lassers die de Swift gebruiken zijn tevens te spreken over de betrouwbaarheid van de toorts tijdens het werken onder extreme omstandigheden, stelt Boostweld.

Ook kan de toorts op grotere afstand van de lasverbinding worden gehouden dan andere MIG-toortsen, waardoor het lassen in de kleinste gaten mogelijk is.

Minder lasspatten

De uit 2 delen bestaande nozzle zorgt voor minder lasspatten, waardoor achteraf minder tijd nodig is voor schoonmaken. Ook is het, vergeleken met andere MIG-lastoortsen die op de markt zijn, goedkoper om de nozzle-onderdelen te vervangen, stelt het bedrijf.

Bovendien genereert de Swift-toorts, volgens Boostweld meer dan twee keer zo veel power als andere MIG-toortsen op de markt, tegen half de snelheid. De handtoortsen zijn TÜV Nord gecertificeerd.

Boostweld is geëvalueerd uit 40 jaar oude ODM-activiteiten. Het bedrijf is lid van de American Welding Society.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven