Supercraft plaatst Unison buigmachines in netwerk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Supercraft plaatst Unison buigmachines in netwerk

Met deze tweede generatie Evbend 1000 CNC-buigmachine van Unison is Supercraft in staat om op een kosteneffectieve manier specialistische precisieonderdelen in kleine seriegroottes te produceren (foto: Unison)

Supercraft uit Brough (UK), een fabrikant van precisiecomponenten en -samenstellingen voor de militaire en civiele luchtvaart, produceert veelal buizen en leidingen voor vliegtuigvleugels. Het bedrijf maakt gebruik van CNC-buis- en pijpbuigtechnologieën en is in staat om complexe buigcontouren te produceren in buizen met een diameter tot 100 mm. De geautomatiseerde buigmachines in de werkplaats van Supercraft zijn in een netwerk gekoppeld met een CAD/CAM-systeem, dat tevens uitgerust is met een coördinaten meetmachine (CMM).

De CMM maakt gebruik van lasermeettechnieken om gedetailleerde en nauwkeurige 3D-computermodellen van gebogen delen te verkrijgen. Metingen zijn veelal afkomstig van pre-productie-onderdelen voor procescontrole. De gegevens van eventuele noodzakelijke correcties worden vervolgens weer doorgegeven aan de buigmachines. Dit efficiënte ‘closed-loop’ productiesysteem helpt Supercraft om aan de hoge kwaliteitseisen van klanten uit de ruimtevaart te voldoen.

Twee Unison buigmachines

Onlangs heeft Superkraft twee buigmachines van Unison aangeschaft. Het bedrijf heeft gekozen voor nog een Evbend 1000 CNC-buisbuiger. Deze machine verlaagt de kosten bij het maken van enkelstuks en kleine series dankzij handmatige aanvoeren, draaien en buigen, maar met een CNC-gestuurde rem op de assen zodat een hoge precisie gegarandeerd kan worden. Deze machine is eind 2014 in gebruik genomen. De tweede machine is een 30 mm model uit de Unison´s Breeze serie van elektrische buigmachines. Deze wordt in het eerste kwartaal van 2015 geïnstalleerd. Beide buigmachines zijn van oorsprong stand-alone machines. Unison heeft de Evbend 1000 en de Breeze 30 daarom uitgevoerd met een klantspecifieke software zodat de machines geïntegreerd kunnen worden in het CMM-systeem van Superkraft.

Eén reactie op “Supercraft plaatst Unison buigmachines in netwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven