Super Active Wire vermindert spatvorming • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Super Active Wire vermindert spatvorming

Vergelijking Super Active Wire met andere systemen (afbeelding: Panasonic).

Panasonic Welding Systems heeft het bestaande lasproces Active Wire voor het lassen van dunwandig materiaal met lage warmte-inbreng verder verbeterd. Met Super Active Wire wordt volgens de lasrobotfabrikant een reductie van 99% spatvorming bereikt bij MAG welding in staal en 96% bij RVS.

Ook levert het Super Active Wire proces een vlakker lasbeeld bij hogere lassnelheden. Zo wordt een vlak lasbeeld bij een optimale inbranding bij het lassen van 2,3 mm staal met een lassnelheid van 100 cm/min met 245 Amp verkregen, geeft Panasonic aan. Diezelfde resultaten worden bereikt bij 2 mm RVS, net als bij een push en pull angle. “Hiermee kunnen we ten opzichte van vergelijkbare systemen op de markt een superieure boogkwaliteit bereiken met een nagenoeg spatvrij eindresultaat en een optimaal lasbeeld”, zegt Valk Welding, die Panasonic Tawers lasrobots (met geïntegreerde stroombron) inzet in haar lasrobotinstallaties.

Ten opzichte van Active Wire ligt de frequentie van de op- en neergaande beweging van de lasdraad een factor 5 hoger. Panasonic past daarvoor een high power output motor in combinatie met een direct drive overbrenging toe, die de beweging van de lasdraad direct op de servo-pull lastoorts controleert. Door toepassing van geforceerde luchtkoeling kan Super Active Wire met 100% inschakelduur worden ingezet tot 245 Amp bij MAG welding. Ook de manier waarop de kortsluitboog wordt opgestart, draagt sterk bij aan de reductie van spatvorming. Met de grotere Amperages is Super Active Wire toepasbaar tot plaatdiktes van 5 mm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven