Sunnen HTG hoont tot 9 m lengte • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sunnen HTG hoont tot 9 m lengte

Met de nieuwe HTG serie hoonmachines kan Sunnen producten honen tot een lengte van 9,14 m en met een maximale diameter van 609,6 mm. De Amerikaanse machinebouwer levert deze machines vooral voor de petrochemische industrie en leveranciers van grote hydraulische cilinders.

Sunnen introduceert de HTG serie als ‘oil field workhorses’ en doelt daarmee vooral op het hoge volume dat de machines aan kunnen in combinatie met de imposante afmetingen. De standaard HTG-10000 kan producten honen met een maximale lengte van 9,14 m en een maximale massa van 8000 kg. De slag van de machine bedraagt 10 m. De te honen binnendiameter varieert van 50,8 mm tot 609,6 mm. De buitendiameter gaat tot 660,4 mm maar kan optioneel tot 1219,2 mm gaan.

 

Honen grote cilinders Sunnen HTG 10000

De HTG 10000 is geschikt voor het honen van lange producten (foto: Sunnen)

 

De nieuwe machine is uitermate geschikt voor het honen van buizen en pijpleidingen binnen de petrochemische industrie, olie- en gaswinning en de binnenzijde van grote hydraulische cilinders. Een proportioneel belast hydraulisch systeem zorgt voor maximaal vermogen waar dit nodig is, voor een maximale efficiency. De spindel heeft een maximaal vermogen van zo’n 30 kW, waarbij de slag een vermogen heeft van maximaal 13,4 kW. De maximale slagsnelheid bedraagt 30,5 m/min, de spil draait maximaal 300 toeren en de hoon-as genereert een maximale kracht van 11.200 N.

 

Tweetraps hoonkop

Een andere noviteit bij deze machineserie is het gebruik van een nieuwe generatie tweetraps hoonkop. Deze kan zowel ruw honen als fijn honen zonder te veranderen van slijpmiddel. De tweetraps hoonkop is geschikt voor conventionele slijpmiddelen maar ook voor speciale slijpmiddelen. Om ruimte te besparen is het elektrische paneel gecombineerd met het hydraulisch aggregaat. Deze unit is zo ontworpen dat er alle componenten voor onderhoud makkelijk te bereiken zijn. Ook wordt het verwijderen van het slijpafval vereenvoudigd door het nieuwe ontwerp van het machineframe. De bediening van de machine gebeurt via een Siemens PLC touchscreen.

Sunnen Benelux is gevestigd in Kontich (B). 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven