Succesvolle Maakdagen 2016 met ruim 60 bedrijven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Succesvolle Maakdagen 2016 met ruim 60 bedrijven

Natuurkundekermis bij Bronkhorst High-Tech (Foto: Ed Biesta)

De Gelderse maakindustrie stond tijdens de Maakdagen 2016 twee dagen lang volop in de belangstelling. Meer dan 60 bedrijven en musea toonden de Gelderse maakkunsten aan het grote publiek. Van ambachtelijk smeedwerk tot het printen van pannenkoeken. Het verhaal van de maakindustrie werd op verschillende manieren gepresenteerd. Bezoekers konden bij maakbedrijven naar binnen stappen, routes volgen, tentoonstellingen bekijken. En natuurlijk zelf producten maken tijdens de vele workshops. De deelnemers kregen veel enthousiaste reacties van het publiek. Dit tweedaagse maakevenement is een vervolg op het geslaagde erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’ van vorige zomer.

De open dagen bij Bronkhorst High-Tech in Ruurlo en de Smeltkroes in het Honigcomplex in Nijmegen trokken duizenden bezoekers. Op deze locaties waren vooral de workshops in trek. Het aanbod aan workshops tijdens de Maakdagen varieerde van bonbons maken tot smeden en van natuurkundekermis voor kinderen tot het timmeren van een gereedschapskist.

Sfeerimpressie
De kracht van de Maakdagen zit in de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de erfgoedsector. De organisatie is in gesprek met potentiële partners om dit evenement voort te zetten. De provincie Gelderland is positief over een vervolg omdat de Maakdagen bijdragen aan het zichtbaar maken van de Gelderse identiteit. Bekijk voor een sfeerimpressie de site van de Maakdagen 2016.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven