Succesvol open huis Nefratech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Succesvol open huis Nefratech

Afgelopen vrijdag 2 maart hield Nefratech in Weert open huis. Middelpunt was toch wel de acht-assige vonk-technologie van dit bedrijf, maar ook zaken als het micro-wire EDM draaien en de opnieuw ingerichte bedrijfshal kregen aandacht.

Nefratech EDM-Center in Weert organiseerde vorige week vrijdag een Open Huis voor bestaande en nieuwe klanten en andere genodigden. In totaal waren er zo’n 250 mensen uitgenodigd en naarmate de middag vorderde werd het steeds drukker. Het bedrijf beschikt nu over acht vonkmachines en is daarmee, volgens Robert Jongen van Nefratech, het tweede grootste vonkbedrijf van Nederland.

 

Nefratech acht-assig vonken op Sodick

De nieuwe Sodick AQ600L is uitgerust met een Rx en een Rz as; daarmee wordt tot acht-assig vonken mogelijk (foto’s: Paul Quaedvlieg, kijk hier voor de complete fotoreportage)

 

De nieuwste telg is de Sodick AQ600L acht-assige draadvonkmachine. “Als toeleverancier zijn we daarmee uniek in Europa,” licht Jongen toe. “Andere acht-assige machines staan alleen bij OEM-ers. Het bijzondere aan deze machine is de besturing. Deze is speciaal in Japan geprepareerd, terwijl de basismachine uit Thailand komt. De machine voldoet dan ook aan de strengste eisen van de fabrikant.”

 

Een andere Sodick machine die in de belangstelling stond was de grote AQ750 LH draadvonkmachine. Hiermee kunnen grote producten gevonkt worden met maximale afmetingen van 1050 mm bij 750 mm bij 600 mm. Ook het werkbereik (X,Y,Z) is imposant: 750 mm bij 500 mm bij 600 mm. De tafel kan belast worden tot 3000 kg.

 

Simultaan vijf-assig

Naast de Sodick’s maakt Nefratech al jaren gebruik van Fanuc vonkmachines. “Met twee leveranciers is het allemaal meer in evenwicht,” benadrukt Jongen. Op de Fanuc machines zien we drie-, vier- en vijf-assige bewerkingen, een specialiteit van Nefratech. Sinds het jaar 2000 heeft het bedrijf al ervaring met simultaan vijf-assig vonkereoderen. De Fanuc machines worden vertegenwoordigd door Landré Machines. De Sodick machines worden vertegenwoordigd door De Ridder THO.

 

Ook is er een machine te zien voor het zogenaamde EDM-lathing. Door middel van een roterende as kunnen er zeer nauwkeurige producten met speciale vormen gedraaid worden, die op een normale draaibank niet geproduceerd zouden kunnen worden.

Nefratech heeft de bedrijfshal compleet opnieuw ingericht. Daarnaast is er een nieuw koel- en ventilatiesysteem zodat het bedrijf helemaal klaar is voor de toekomst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven