Style levert 8 m draaibank aan Rusland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Style levert 8 m draaibank aan Rusland

Style High Tech heeft onlangs de grootste draaibank ooit gebouwd in de fabriek in Bunschoten, uitgeleverd aan een Russische klant. Deze grote draaibank meet 8 meter tussen de centers en wordt ingezet voor het bewerken van scheepsassen. De machine is voorzien met aangedreven gereedschappen en een C-as.

De Nederlandse machinebouwer merkt dat de markt aantrekt. De afgelopen weken zijn  meerdere grote Style draaibanken geleverd aan zowel Nederlandse, Belgische als Russische klanten. Deze bevonden zich veelal in de afmetingen van 1200 mm en 1500 mm tussen de centers.

 

Style

De machine voor de Russische klant, met 8 meter tussen de centers, is de grootste die Style ooit heeft gebouwd (foto: Style)

 

Uitgestelde plannen

“Voor allemaal verschillende toepassingen”, zegt Michel Haaima van Style in een reactie. “Van scheepvaartindustrie tot kunststofindustrie. De vraag komt uit alle hoeken.” Hij denkt dat de tijdens de crisis uitgestelde investeringsplannen los komen. Ook de komende tijd worden in Bunschoten meerdere grote draaibanken geassembleerd.

 

Russische besturing

. “Het is een nieuwe klant. Onze machine sluit perfect aan op zijn behoefte. Hij zocht een grote draaibank voor enkelstuks en kleine series”, gaat Michel Haaima verder. De machine is geleverd met de eigen Style-besturing, die in dit geval vertaald is in het Russisch. “Doordat onze machine op Windows is gebaseerd, kunnen we dat vrij eenvoudig realiseren. We hebben ook al een keer een besturing in een Chinese versie uitgeleverd.” Voor de rest is de XL-draaibank gebaseerd op de bekende technologie. De video aan het einde van dit bericht geeft een indruk van de machinebouw bij Style.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven