Studer S242 draait en slijpt op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Studer S242 draait en slijpt op EMO

De S242 van Studer is een bijzondere combinatie van harddraaien én slijpen. Op de EMO Hannover 2011 wordt een uitvoering getoond met drie sledes, zodat gewerkt kan worden met een een buitenslijpschijf en tot maximaal drie binnenslijpspillen of een draairevolver met twaalf gereedschappen).

Uiteraard is aangedreven gereedschap voor boren en  frezen mogelijk Op de Studer S242 ook. Met behulp van software als Studerwin en Studergrind zijn werkstukken te draaien en slijpen tot werkstukdiameter 100 mm en een lengte tot 1000 mm.

 

Een kijkje in de Studer S242

Deze foto, geschoten vorig najaar tijdens de AMB 2010 in Stuttgart (D) toont de machine-opbouw van de combimachine S242. Links en rechts een spil,  in het midden de revolver met draaigereedschappen,  links de grote schijf voor buitenslijpen en rechts de spillen voor het binnenslijpen (foto’s: Reinold Tomberg).

 

Studer S41

Op de EMO Hannover 2011 wordt ook het nieuwe topmodel van Studer getoond: de S41. Studer toont de niet alleen de 1 m uitvoering, maak ook een machine met een slijplengte van 1600 mm. In ons land wordt Studer vertegenwoordigd door De Ridder. Lees hier meer nieuws over de machines op de EMO Hannover 2011 die door de Ridder in ons land op de markt gebracht worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven