Studer met S41 op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Studer met S41 op EMO

De Körber Schleifring groep stond op een grote stand in hal 11 in Hannover met alle merken die tot de groep behoren: Mägerle, Blohm, Jung, Studer, Schaudt, Mikrosa, Walter en Emag. Veel slijpnieuws dus, onder andere ook van Studer, waarbij de nieuws S41 zelfs in twee varianten te zien was.

Dat de bedrijven van de Körber Schleifring groep de afgelopen jaren niet stil hebben gezeten, was duidelijk te zien op de EMO. De diverse bedrijven van de groep toonden in Hannover nieuw ontwikkelde machines zoals de Ewag Laser Line, de nauwkeurige vlak- en profielslijpmachine Blohm orbit of de universele rondslijpmachine S41 van Studer.  Deze laatste was al geïntroduceerd op de huisshow in februari in Thun, maar nu voor het eerst op de EMO te zien. Studer wordt in Nederland vertegenwoordigd door De Ridder in Best.

 

Studer S41 op EMO 2011

De rondslijpmachine Studer S41 was op de EMO 2011 in korte en lange uitvoering te zien. Hier de lange uitvoering een lengte van 1600 mm tussen de centers (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

In deze lange Studer S41 passen dus werkstukken van maximaal 1600 mm en een maximale massa van 250 kg. De maximale slijpschijfdiameter is 500 mm. De Z-as en de X-as van de S41 worden aangedreven door lineaire motoren. Dit resulteert in maximale bewegingsmogelijkheden van 20 m/min. De B-as, de roterende as van de machinekolom met de slijpspillen, wordt aangedreven door een direct drive.

 

Blohm Orbit 25P op EMO 2011

Ook de Blohm Orbit 25 P is een geheel nieuwe nauwkeurige vlak- en profielslijpmachine. Deze machine heeft een slijpbereik van 500 mm bij 200 mm. De slijpschijfaandrijving heeft een regelbaar vermogen van 4,5 kW en draait maximaal 6.500 toeren

 

Ewag Laser Line op EMO 2011

Een aparte machine is de Ewag Laser Line. Dit is een vijfassige machine voor het compleetbewerken van diamantgereedschappen via ‘Laserablation’. Nog hardere snijmaterialen zoals bijvoorbeeld CVD-diamant stellen hoge eisen aan het slijpen en vonken. Met behulp van een laser zijn niet alleen contourbewerkingen mogelijk, maar ook het driedimensionaal bewerken van holtes en spaanbreekstructuren. Middels modernste ultrakorte laserpulstechnologie verdampt het materiaal zonder significante warmteinbreng.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven