Studer bestaat 100 jaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Studer bestaat 100 jaar

Slijpmachinefabrikant Fritz Studer AG vierde afgelopen vrijdag het 100-jarig bestaan in Thun, Zwitserland. Alle internationale vertegenwoordigingen en de pers waren uitgenodigd. Het bedrijf blijft ook in de toekomst inzetten op geavanceerde technologie.

In 1912 richtte Fritz Studer een kleine mechanische werkplaats op. Omdat het hem ontbrak aan een slijpmachine voor nauwkeurige onderdelen, construeerde hij zelf een slijpmachine. Daarmee werd de grondsteen gelegd voor een succesvolle Zwitserse fabrikant, die momenteel wereldwijd precisie-rondslijpmachines verkoopt. In Thun, waar het hoofdvestiging van Fritz Studer AG zich bevindt, zitten ze, ook na 100 jaar, niet stil. Voor de toekomst zet het bedrijf in op high-tech slijptechnologie.

 

Studer S41

Studer zet vooral in op geavanceerde technologie en introduceerde vorig jaar de S41 (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie onze digitale fotoreportage)

 

“Studer heeft een goed jaar achter de rug en we verwachten voor 2012 zelfs nog meer machines te verkopen,” luidt de boodschap van Michael Horn, directievoorzitter van het managementteam van Fritz Studer AG. “In 2011 hebben we in totaal 550 machines verkocht, voor 2012 hebben we 650 machines begroot. De stijging zit er weer in.”

 

Investeringen

Één van de vele investeringen waar Studer, in Nederland vertegenwoordigd door De Ridder THO in Best, ook in deze tijd mee bezig is, is de aanschaf van een groot Dixi CNC-boorbewerkingscentrum waaraan een Fastems palletsysteem is gekoppeld. Hierop wordt straks in drie-ploegendienst gewerkt, waarbij de nachtdienst compleet manloos verloopt. “Hierop gaan we straks lagerbehuizingen en spindels maken. Daarmee blijft een stuk kerntechnologie in huis.”

 

Klantspecifiek

Daarnaast investeert Studer ook veel in nieuwe technologie. Als resultaat daarvan is vorig jaar de Studer S41 geïntroduceerd. Horn: “Een machine die zeer goed ontvangen is en waar we al 30 stuks van geleverd hebben bij klanten in Europa, Noord-Amerika, India en China. Klanten zetten deze machines vooral in op het gebied van machinebouw, tooling, de vliegtuig- en automobielindustrie. Een derde van deze machines is in een universele standaarduitvoering geleverd. Alle andere machines zijn klantspecifiek opgebouwd, een groot voordeel van deze S41.”

 

In het komende Techni-Show nummer van Metaal Magazine komt een uitgebreid artikel over 100 jaar Studer en de plannen van het bedrijf voor de komende jaren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven