Studenten Twente ontwikkelen muurprinter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Studenten Twente ontwikkelen muurprinter

Vijf studenten van de Universiteit Twente ontwikkelden een muurprinter. Dit is een losstaand apparaat waarmee vanaf twee meter afstand een afbeelding of tekst op verschillende ondergronden kan worden gebrand. ‘High Tech Graffiti’, aldus de studenten.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Van het printen van belettering op gevels en het opleuken van muren in de huiskamer tot het aanbrengen van graffiti in de openbare ruimte. Het basisidee komt van Dr. Ir. Anne-Johan Annema, één van de begeleiders van het project. De studenten hebben het concept verder uitgedacht en werkend gemaakt. De printer wordt, net als gewone laserprinters, aangestuurd via een computer. Een via de computer ingeladen afbeelding wordt pixel per pixel uitgelezen. Deze pixels worden vervolgens door de laser op de muur gebrand.

 

Brillen

Doordat de printer werkt door middel van laser, kun je niet zonder speciale bril tijdens het printproces aanwezig zijn. Maar gebruikers kunnen het printproces ook zonder bril volgen via een live webcam stream. En via twitter kunnen gebruikers op de hoogte blijven van de voortgang. Er wordt een tweet gestuurd bij het starten van het printen en wanneer het printen voltooid is. De vijf studenten Electrical Engineering ontwikkelden de muurprinter in het kader van hun tweedejaars eindproject.

 

(bron: Universiteit Twente)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven