Studenten doen mee aan NK met waterstofauto raceteam • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Studenten doen mee aan NK met waterstofauto raceteam

Studenten Tech Campus ROC Midden Nederland.

Het waterstofauto raceteam is een nieuw excellentietraject vanuit de Tech Campus van het ROC Midden Nederland. Samen met excellente studenten van het Automotive College, Tech College en ICT College bouwen studenten in multidisciplinaire teams aan hun eigen op afstand bestuurbare waterstofraceauto’s. Daarna bereiden ze zich voor op het NK waterstofracen, ‘The Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland’ op het TT Circuit in Assen.

De initiatiefnemer voor het waterstofautotraject is docent Sam Schillemans. Hij werd geïnspireerd tijdens het congres ‘The Bett’ (British Educational Training and Technology Show) in Londen waar hij de waterstofauto’s voor het eerst zag. Sam sprak hier importeur Michel Poel van Hobbytime over het NK in Nederland. Sam kwam met het idee voor deelname met een eigen raceteam vanuit de Tech Campus. Hij wil met het waterstoftraject het onderwijs innovatiever maken en beter aansluiten bij de actuele ontwikkelingen rondom duurzaamheid.

Waterstofauto Raceteam

Zes studenten vanuit de colleges nemen deel aan het raceteam. De komende periode bereiden ze zich samen met hun team voor op het NK. Dat doen ze met de waterstofauto die Horizon ontwikkeld heeft en waarvoor zij ook het lesmateriaal schreven. Iedere student werkt vanuit zijn eigen discipline en kennis aan de auto. Dit betekent dat ze samen de auto in elkaar zetten, een bijpassende kap maken, nadenken over de programmering en oefenen met het besturen van de waterstofauto. Tijdens het traject brengen de studenten ook een bezoek aan de TU Delft. Ze doen hier inspiratie op bij het ervaren raceteam van de Universiteit. Naast de TU Delft betrekt de organisatie Shell en andere externe bedrijven bij de wedstrijd. De studenten werken samen toe naar het NK op het TT circuit in Assen op vrijdag 13 april. De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden en voor ROC Midden Nederland is het de eerste keer dat een team deelneemt.

Excellentieprogramma waterstof

Deelnemen aan het raceteam betekent dat de studenten zichzelf nog verder ontwikkelen in hun vakgebied. Ze krijgen meer kennis en inzicht in duurzaamheid én ze ervaren hoe het is om aan één van de meest innovatieve technieken te werken op het gebied van waterstof. Zo doen ze meer kennis op over duurzame techniek, nieuwe besturingssystemen, 3D printen, aerodynamica, programmeren, waterstof. De studenten volgen het lespakket volledig in het Engels. Daarnaast werken ze natuurlijk ook aan eigen skills zoals samenwerken, plannen, ondernemen, creatief denken en technisch inzicht. ROC Midden Nederland biedt meerdere excellentieprojecten voor onze studenten. Van een internationale stage, speciale onderwijsprogramma’s tot het meedoen aan wedstrijden zoals Skills Heroes. Zo daagt het ROC Midden Nederland studenten uit om het maximale uit zichzelf te halen.

Tech Campus ROC Midden Nederland

Het waterstof raceteam maakt onderdeel uit van de Tech Campus Nieuwegein. Het Tech College, ICT College, Bouw & Interieur College en Automotive College wisselen kennis en lessen uit zodat leerlingen beter op hun toekomst zijn voorbereid.

Bekijk hier alvast het filmpje van het WK ‘Hydrogen Horizon Automotive Challenge Competition’ van vorig jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven