Studenten in pilot ‘Smart Technician’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Studenten in pilot ‘Smart Technician’

Tweedejaars studenten Middenkader Engineering van Tech College doorlopen dit schooljaar de pilot ‘Smart Technician’. De klas gaat naar verschillende bedrijven voor gastlessen en het werken aan echte projecten op het gebied van smart industry en smart technology.

Deelnemende bedrijven zijn onder meer: Busch uit Woerden, Eneco uit Utrecht, Omve uit de Meern en Verweij Installatietechniek uit Nieuwegein.

Met deze vorm van leren wil Tech College het onderwijs dichter bij de beroepspraktijk brengen en het concept van hybride leren in de praktijk brengen.

Multidisciplinaire projecten

De eerste leerlingen zijn eind augustus gestart met de Smart Technician pilot. Busch (vacuümpompen), Eneco en Omve (lap en pilot equipment) hebben zich aan de leerlingen gepresenteerd en uitgelegd welk project er bij hun bedrijf uitgevoerd kan worden.

De projecten zijn bij voorkeur multidisciplinair en maken gebruik van moderne technologie. Zo ontwerpen en maken de studenten bijvoorbeeld een mobiele vacuümpomp en werken een ontwerp voor een carbonator uit.

Na afloop van de presentaties hebben geïnteresseerde leerlingen via een speeddate hun interesse getoond voor een specifiek project. Op basis hiervan zijn de projectgroepen samengesteld, waarvan er twee multidisciplinair zijn. Aansluitend hebben de studenten het eerste gesprek met de bedrijven gevoerd.

Kleine groepen, 10 weken lang

De studenten gaan 10 weken lang, een halve dag per week, in kleine groepen, naar de verschillende bedrijven voor gastlessen en om te werken aan de projecten.

Met de pilot Smart Technician wil Tech College samen met het bedrijfsleven onderwijs vormgeven, volgens de laatste stand der techniek. Dit door middel van externe projecten, gastlessen, docentstages en excursies. Uitgangspunten hierbij zijn (techniek) breed opleiden, een krachtige leeromgeving en hybride leren.

Combinaties in techniek

De studenten gaan dieper in op de actuele stand van zaken van de techniek en zien beter de verbinding tussen de diverse richtingen in de techniek. Denk aan de combinatie van procestechniek, werktuigbouwkunde en ICT binnen een project.

Door deze vorm van onderwijs verkrijgen de leerlingen competenties die beter aansluiten op de snelle technologische ontwikkelingen, stelt Tech College. Daarmee voldoen ze beter aan de vraag naar breeddenkende techneuten, oftewel smart technicians. Bovendien is het uitvoeren van een project bij een bedrijf altijd een grote uitdaging.

Leergang Smart Technician

Als de pilot succesvol is zal de leergang Smart Technician een vast onderdeel worden van de opleiding Middenkader Engineering voor alle studenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven