Ga naar hoofdinhoud

Student fietst 80 meter in de lucht

Student Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek Jesse van Kuijk heeft als eerste Nederlander 80 meter in de lucht gefietst. Op zondagavond 18 juli 2010 ging hij op Kempen Airport in Budel met zijn zelfontworpen en zelfgebouwde fietsvliegtuig de lucht in. Van Kuijk wist door keihard te trappen zo’n anderhalve meter hoog te komen.

Vorig jaar heeft hij ook al een poging ondernemen, maar die strandde omdat de kettingspanner niet werkte. De student moest zondagavond zo’n acht pogingen doen voordat het lukte. Een paar keer wist hij los te komen van de grond, maar hij kwam niet ver omdat het vliegtuig opnieuw wat schade opliep. Nadat hij een stukje van de staart van het vliegtuig af had gezaagd, lukte het uiteindelijk om het fietsvliegtuig de lucht in te krijgen en te houden.

 

 

Lichtgewicht

Vanaf zijn veertiende is Van Kuijk al bezig met zijn eigen fietsvliegtuig. Hij begon toen met het ontwerp. Op zijn zestiende begon hij met de bouw. De spanwijdte van de vliegfiets is 26 meter en hij weegt vijftig kilo. Het beperkte gewicht van het apparaat komt door het gebruik van veel lichte materialen: aluminium, piepschuim, speciale folie en modelbouwhout.

 

(bron: TU Delft)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven