Straalcabines Norblast nu via VGK Solutions • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Straalcabines Norblast nu via VGK Solutions

VGK Machines & Robotic Solutions (VGK Solutions) is benoemd tot officieel Benelux-verkoopkantoor voor de Norblast Group. Duurzaam omgaan met grondstoffen staat hoog op de agenda bij Norblast, dat gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en verkopen van straalcabines voor het zandstralen van producten van zeer uiteenlopende groottes, van tandprotheses tot complete gietstukken.

In totaal omvat het assortiment 6 standaard modellen straalmachines: van een eenvoudig te installeren compact, manueel te bedienen model met stofafzuiging en filtratiesysteem tot een volledig geautomatiseerde straalcabine uit de ‘Satellite’-serie voor het stralen van grotere series producten of standaard componenten. Op aanvraag is het tevens mogelijk straalmachines volledig op klantspecificatie te laten vervaardigen. In alle gevallen geldt dat met elk van de hierboven genoemde straalcabines wordt ingespeeld op specifieke behoeften in zeer uiteenlopende markten als de luchtvaart, de automotive, de biomedische industrie, de energiesector, de gieterijen, de RVS- en staalindustrie, de wereld van de mechanische aandrijftechniek, de spuitgietwereld en de gereedschapindustrie.

Elektrisch aangedreven trilzeef

Voor de aansturing van bovengenoemde straalcabines wordt gewerkt met de hardware van Siemens besturingssystemen en volledig in eigen beheer ontwikkelde besturingssoftware. Op aanvraag zijn bovengenoemde straalcabines uit te rusten met een elektrisch aangedreven trilzeef. Deze trilzeef bestaat uit 2 ‘netten’ waarmee deeltjes van verschillende groottes kunnen worden opgevangen. Zo kan tijdens het proces de ruwheid van een oppervlak worden gecontroleerd (voor bijvoorbeeld een betere hechting van een coating of verf) of kan gecontroleerd gestraald worden. In alle gevallen wordt de trilzeef volledig geïntegreerd in het besturingsnetwerk van de straalcabine, zodat er volledige grip is op de deeltjes die wel en niet worden doorgelaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven