Nieuws

Stork zet in op hoogwaardige technieken

Technisch concern Stork heeft voor de komende tijd enkele strategische initiatieven aangekondigd. Het bedrijf gaat zich richten op aerospace, food systems en technical services. Het neemt afscheid van de divisies Prints en Worksphere. Uiteindelijk wil Stork 300 tot 350 miljoen euro aan de aandeelhouders terug kunnen geven.

CEO Sjoerd Vollebregt over het bedrijf dat Stork in de komende tijd gaat maken: “Alle drie divisies hebben een hoogwaardige klantenbasis en een uniek aanbod van producten en diensten, gebaseerd op bewezen technologieën. Door de 179 jaar oude geschiedenis van Stork als een vooraanstaande industriële onderneming, zijn we uitstekend gepositioneerd om de uitdagingen van het opereren in ontwikkelde markten aan te gaan. Op basis van onze technologische gedrevenheid en innovatieve krachten zullen wij, binnen deze drie pijlers, verdere waarde voor onze klanten, aandeelhouders en alle andere stakeholders creëren.” Hij erkende wel dat Prints en Worksphere een goede bijdrage hebben geleverd, maar dat Stork hier niet het maximale uit kan halen. Enerzijds doordat de ontwikkelingen te snel gaan – voor Prints – of omdat de werkterreinen niet tot de core business van Stork behoren, zoals Workspere.

Autonoom en aquisities

De drie pijlers worden zowel ontwikkeld door autonome groei als door acquisities. De productie moet verbeteren door lean manufacturing in te zetten. Ook moet de leidende technologische positie van het concern worden uitgebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven