Stodt wisselt klauwplaat automatisch • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Stodt wisselt klauwplaat automatisch

Om volledig 24/7 te kunnen werken worden bij het nieuwe Mori Seiki NT 4200 draaifreescentrum van Stodt in Hengelo (Ov) niet alleen de werkstukken automatisch met een robot gewisseld, maar ook de gereedschappen en klauwplaten (samen met het ingeklemde werkstuk).

“Het uitvoeren van proefproducties voor klanten vormt een van de kernactiviteiten van Stodt en 24/7 productie is daarbij een speerpunt”, zo verklaart directeur Hubert de Haas van Stodt de aanschaf van het NT 4200 draaifreescentrum van Mori Seiki, inclusief het hele automatiseringsconcept met Cellro-robot en –magazijnen daar omheen.

 

Directeur Haas Stodt

Directeur Hubert de Haas: “Actief op het snijvlak van techniek en organisatie” (foto’s: Jan Oonk)

 

Om volledig onbemand en continu te kunnen werken wordt de 4200 NT daarom geflankeerd door een robot met een beladingsgewicht van 165 kg en diverse magazijnstellingen waar de robot uit kan putten voor wat betreft gereedschappen (168 stuks), werkstukken (24 lades van 1600 mm x 600 mm), vingers voor de ‘smart gripper’ en ook voor de benodigde klauwplaten. Landré Machines uit Vianen heeft de Mori Seiki aan Stodt geleverd.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine een reportage over de Mori Seiki van Stodt. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven