Ga naar hoofdinhoud

Stodt ontvangt AS9100-C certificaat

Het Verspaningscentrum van Stodt Toekomsttechniek in Hengelo is door Lloyd`s Register Nederland gecertificeerd volgens de AS 9100 Revisie C. Na een tweetal succesvolle auditdagen ontving Stodt Toekomsttechniek in Hengelo het officiële AS9100-C certificaat. Van de circa 13.000 lucht- en ruimtevaartleveranciers die gecertificeerd zijn onder de AS 9100 Revisie B-norm is Stodt een van de eerste verspaningscentra in Twente die de Revisie C certificering ontvangen heeft.

Het AS 9100-certificaat is de internationale standaard voor de Lucht-, Ruimtevaart en Defensie-industrie en maakt het mogelijk om aan deze industrie te leveren. De nieuwe revisie C is de meest strikte versie en stelt aanvullende eisen voor het leveren aan internationale vliegtuig- en ruimtevaartindustrie en aan defensie. In de nieuwe revisie staan onder andere risicomanagement en het meetbaar maken van interne prestaties in relatie tot klanttevredenheid centraal.

 Stodt AS9100 revisie C gehaald

Het AS 9100-certificaat is de internationale standaard voor de Lucht-, Ruimtevaart en Defensie-industrie (foto: Paul Quaedvlieg)

 

“Deze certificering toont aan dat het verspaningscentrum is uitgegroeid tot de klantgerichte organisatie die wij willen zijn”, meldt Bob Selker, Supervisor van het Verspaningscentrum Stodt. “Uiteraard streven we altijd naar nog betere resultaten. Zo zal medio augustus het Mori Seiki-bewerkingscentrum, dat overigens als eerste draai-/freescentrum van Mori Seiki is voorzien van een Siemens-besturing, ook 24/7 kunnen gaan draaien met een Cellro-robotcel, die met name geschikt is voor kleine series en prototypes. We merken dat er veel belangstelling is voor onze activiteiten op het gebied van 24/7. Onze machines in de verspaning zijn hiervoor ook ingericht. In ons Integraal Praktijkcentrum, kunnen wij bedrijven meer mogelijkheden bieden om prototypes en proefseries te laten maken en advies te krijgen over optimaal 24/7 manarm produceren.”

 

Met het integreren van vakopleidingen, advisering en proefproducties wil Stodt Toekomsttechniek de markten verbreden en nog meer tegemoet komen aan de eisen van de maakindustrie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven