Stodt investeert in Mori Seiki • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Stodt investeert in Mori Seiki

In het kader van het Euregio project Grenzeloze Machine- en Apparatenbouw (GMA) richt Stod zich op het ontwikkelen van kennis omtrent manarme flexibele productie voor de verspanende maakindustrie. Met dit ontwikkelproject wil Stodt een organisatie- en automatiseringsconcept van de toekomst realiseren voor gecombineerde draai- en freesbewerkingen voor enkelstuks productie met een lage repeat-factor en een hoge productkwaliteit.

Een eerste stap hiervoor is de keuze voor een Mori Seiki NT 4200S draaifreescombinatie met Siemens 840D besturing (zie ook de video bij dit bericht die een NT machine van Mori Seiki in actie toont). Deze machine, die geleverd wordt door Landré, stelt Stodt in staat om de komende jaren een automatiseringsconcept te ontwikkelen waarmee de technische, organisatorische en economische haalbaarheid van manarm flexibel produceren in enkelstuks en zeer kleine series in West-Europa aangetoond kan worden. Daarnaast kunnen toekomstige implementaties bij bedrijven versneld worden door praktische kennisoverdracht.

 

 

Productiecel

Deze opdracht is het resultaat van een openbare Europese aanbesteding en heeft betrekking op het turn-key leveren en installeren van een draaifreescombinatie ten behoeve van een flexibel geautomatiseerde productiecel. Deze productiecel zal tevens uitgerust gaan worden met een volledig gerobotiseerde producthandling, waardoor de cel demonstreert hoe een MKB-bedrijf een zeer divers productassortiment slim en slank kan produceren.

 

Stodt  

Het Stodt Applicatiecentrum is gespecialiseerd op het vlak van drie-, vier- en vijfassig frezen, hogesnelheidsfrezen, multitask bewerken (draaifreescombinaties), verspanings- en opspantechniek,  productie-inrichting, automatisering van bewerkingsprocessen, CAD/CAM en werkvoorbereiding. Daarnaast kunnen snel en flexibel prototypes en nulseries uitgevoerd worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven