‘Stil’, anti-tril gereedschap • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Stil’, anti-tril gereedschap

Kennametal heeft een nieuw wapen tegen geluid/trillingen. Het bedrijf heeft een gereedschapssysteem met anti-ratelmechanisme ontwikkeld. Behalve dat het stiller is, zorgt het opheffen van trillingen en trillingsfrequenties ook dat de standtijd van het gereedschap verbetert. Bovendien heeft het een positief effect op de afwerking van onderdelen.

Als gereedschappen langer meegaan, kunnen ze zwaarder worden belast, met hogere aanzetsnelheden, snijsnelheden en diepere snedediepten, stelt het bedrijf.

Interne demper

Het belangrijkste bij het nieuwe systeem is de interne demper. De boorbaren zijn zowel trillings- als onderhoudsvrij.

In de baar zit een massa die wordt ondersteund door een paar elastische steunen, en waarbinnen een dempingsvloeistof zit. Deze massa trilt op een vooraf bepaalde frequentie tijdens het bewerken, waardoor de natuurlijke frequentie van de boorbaar eromheen wordt verzwakt om trillingen te onderdrukken.

Er is ook aandacht besteed aan de klemming in de machine. Kennametal levert machinespecifieke revolverkoppelingen, samen met een speciale gespleten bus voor maximale stijfheid.

Referentievlak

Om een ​​boorbaar precies op centerhoogte te krijgen, zit er een referentievlak op de bovenkant van de gereedschapkop. Er kan gewoon aan de boorbaar gedraaid worden totdat de indicator nul aangeeft om deze op zijn plaats te klemmen.

Het trillingsvrije ‘binnendraai’-systeem zorgt voor ‘plug-and-play’. De formaten variëren in diameter van 25 mm tot 100 mm en er is een reeks verwisselbare koppen met schroef- en hefboomachtige klemmechanismen in positieve en negatieve spaanhoekconfiguraties.

Eén reactie op “‘Stil’, anti-tril gereedschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven