Stijgende lijn bij orderintake Vimag • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Stijgende lijn bij orderintake Vimag

De machine-orderintake en de gereedschapsomzetten van de Vimag-leden vertonen over het derde kwartaal van 2011 een verder stijgende lijn. De stijging doet zich voor bij de gereedschaps- en machineverkopen, maar is met name bij de machines opvallend positief.

De totale omzet voor gereedschappen over het derde kwartaal van 2011 (30,8 miljoen euro) steeg met ruim 6% ten opzichte van het derde kwartaal van 2010. De omzetstijging doet zich voor bij verspanende en niet-verspanende verbruiksgoederen, overige gereedschappen en meetgereedschappen en -machines. De investeringsgoederen vertoonden daarentegen over het derde kwartaal een daling.

 

Machines

De orderintake voor machines van de Vimag bedroeg over het derde kwartaal van 2011 ruim 38,4 miljoen euro, een stijging van 42% ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Deze stijging doet zich zowel voor bij verspanende machines (+47%) als bij niet-verspanende machines (+28%). Opvallend positief is de stijging van de orderintake van overige machines (+247%) die  weliswaar slechts een zeer gering aandeel in de totale orderintake heeft.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven