Stevige freesdemo MTE tijdens Metav • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Stevige freesdemo MTE tijdens Metav

Tijdens beurzen als Metav en Techni-Show zijn zware verspaningsbewerkingen altijd een genot om te zien voor de beursbezoekers. En om te horen. Tijdens de Metav 2012 demonstreerde machine-leverancier MTE het vlakfrezen van het materiaal 1.4523.

MTE verzorgde de freesdemonstratie op een freesmachine van het type BF-3200. Het materiaal 1.4523 is een een hooggelegeerd metaal met een hoog aandeel aan chroom. En als je dan stevig gaat frezen worden de spanen mooi blauw. Een mooie manier om beursbezoekers naar een stand te lokken.

 

Verspanen width =

MTE freesde tijdens de Metav met een meskopfrees van 125 mm met negen tanden. De frees ging 4 mm diep in het materiaal met een snijsnelheid van 160 m/min (foto’s: Reinold Tomberg). Zie ook de video hieronder:

 

 
In het oog springend op de stand van Promas tijdens de Techni-Show 2012 in Utrecht was een grote MTE bedfreesmachine met een X-as van 4 m. Deze bedfrezer van is verkocht aan toeleverancier Zandstra in Geleen.  
 
De width=

De op de Techni-Show 2012 getoonde MTE bedfreesmachine mét medewerkers van de metaalbewerker die de machine gekocht heeft: Zandstra Metaalbewerking uit Geleen (foto: Promas)

&nbsp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven