Stevige druk op pensioen metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Stevige druk op pensioen metaal

De Volkskrant meldt vandaag op de voorpagina dat de pensioenen van het metaalfonds PME in gevaar zijn. Alhoewel de Nederlandse Bank de PME inmiddels gemeld heeft dat het behoort tot de achttien fondsen, ziet PME op dit moment niet de noodzaak tot verlaging van pensioenen.

Uit gegevens van de Volkskrant blijkt dat PME de pensioenen beheert van 680 duizend mensen. Onder hen zijn 148 duizend gepensioneerden. De dekkingsgraad van het fonds is 93%, terwijl de de Nederlandse bank een dekking verlangt van 105%.

 

Geen verlaging

PME laat weten tot en met eind juli te voldoen aan het herstelpad zoals dat is vastgelegd in het goedgekeurde herstelplan. PME ziet op dit moment niet de noodzaak tot verlaging van de pensioenen. PME zal daarover met De Nederlandsche Bank in gesprek gaan.

 

PMT niet

Voor alle duidelijkheid: PMT (pensioenfonds Metaal & Techniek) zit niet in het lijstje van demissionair minister Donner van achttien fondsen die uiterlijk per januari 2011 korting van de pensioenen moeten overwegen.  PMT had eind juli 2010 een dekkingsgraad van 94%. Het herstelpad eind 2010 is 91,9%. Het vermogen van PMT is nu meer dan voor de kredietcrisis.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven