Sterke groei metaalindustrie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sterke groei metaalindustrie

Volgens de Prognose Kerngegevens MKB zal de metaalindustrie dit jaar harder stijgen dan het Nederlandse gemiddelde. Binnen de sector zien de cijfers er het beste uit voor de transportmiddelenindustrie, die profiteert van de aantrekkende autoproductie in Duitsland. Volgens cijfers uit april 2011 zal de afzet over 2011 uitkomen op een groei van 8,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Ook de tak ‘basismetaal’, waarin leveranciers van platen of staven metaal, zoals messing of staal vallen, laat positieve cijfers zien van 4,5 procent groei ten opzichte van 2010. De basismetaalindustrie profiteert onder andere van de opleving in de machine- en elektrotechnische industrie in Nederland en Duitsland. Voor de overige deelsectoren worden groeicijfers verwacht van tussen de 3 en 4 procent. In 2012 worden bescheidener cijfers verwacht, maar groeit de sector nog steeds om vervolgens uit te komen op het niveau van 2008.

 

Werkgelegenheid
De vraag om werknemers laat nog op zich wachten vanwege terughoudendheid met investeringen, bovendien is de arbeidsproductiviteit verhoogd. Voor 2011 en 2012 wordt een geringe afname van de werkgelegenheid verwacht na de forse krimp van de twee voorgaande jaren. Dat neemt niet weg dat herstel van de afzet in de metaalindustrie al vrij snel gepaard gaat met tekorten aan specialisten, zoals technici, onderzoekers en vakmensen.

 

Zie hier de Prognose Kerngegevens MKB (PDF):

pdf bestand  ko2011_ime_branchebeschrijving[1]

 

 

Bron: Salomon’s Metalen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven