Stem op jong talent in de metaal • Metaal Magazine
Nieuws

Stem op jong talent in de metaal

De genomineerden voor de Jong Metaal Award en de Vakvrouw Metaal Award zijn bekend. Deze awards worden uitgereikt tijdens de Nederlandse Metaaldagen. Bij de jonge talenten zijn de genomineerden: Sander Jansen, Robin Segers, Jelle van Wijk en Kaylee van Yperen. Er kan nog gestemd worden.

Sander Jansen

Sander Jansen.

Sander Jansen is volgens Actitec, die hem genomineerd heeft een echte alleskunner met een enorme gedrevenheid,

“Hij heeft het grootste aandeel gehad in het ontwikkelen en ontwerpen van onze nieuwe dekselapplicator, waarop inmiddels een patent is verkregen.”

“Sander heeft het mechanisch ontwerp gedaan, de volledige uitwerking van het 3D-ontwerp tot aan de werktekeningen, materiaal inkopen en motorenberekeningen.”

“Ook heeft hij de besturing ontworpen en gebouwd, en de PLC software voor de Siemens S7-1200-serie en de gebruikersinterface gemaakt. Samen met een collega heeft hij het prototype volledig opgebouwd, getest en in bedrijf gesteld.”

Actitec geeft aan dat hij kan 3D-tekenen in Inventor, besturingen kan ontwerpen in CAD, PLC en HMI kan programmeren in Siemens TIA Portal en het inkoopproces beheerst in Ridder IQ.

Robin Segers

Robin Segers.

“De inmiddels 23 jarige Robin Segers kreeg in 2019 de opdracht om de implementatie van Shop Floor Control te realiseren”, aldus Stinis Holland die hem opgaf voor de award.

“Een project dat bedrijfsbreed is ingevoerd om werkprocessen te digitaliseren en te stroomlijnen. Op de werkplekken in de constructie zijn computers komen te staan die de papieren dossiers hebben vervangen. Op een afdeling waar de vergrijzing hoog is, is het Robin gelukt om de mensen met zijn enthousiaste instelling de moderne techniek bij te brengen. Het gebruik van papier is flink teruggebracht en de mensen op de werkvloer ontvangen hun tekeningen  en productiedossiers nu digitaal op grote schermen”, aldus het bedrijf

“Robin heeft in de afgelopen 2 jaar grote stappen gezet en heeft het ondanks zijn jonge leeftijd voor elkaar gekregen om draagvlak te creëren en volledig geaccepteerd te worden in zijn aansturende rol van de afdeling. De oudere garde was misschien wat sceptisch in het begin, maar Robin wordt inmiddels door iedereen gewaardeerd en ze willen niet meer zonder hem. Door zijn positieve instelling, energie en open houding is dit een natuurlijk proces”, stelt Stinis Holland.

Jelle van Wijk.

Jelle van Wijk

Als 18-jarige stagiair is Jelle van Wijk bij Metaaltechniek Handelsonderneming, het bedrijf dat hem nomineerde. “De stage beviel over en weer zo goed dat Jelle een contract aangeboden heeft gekregen op de verkoop binnendienst.”

“Na anderhalf jaar heeft Jelle de ontstane vacature als sales engineer in de buitendienst op een bewonderenswaardige manier ingevuld en adviseert nu miljoenenbedrijven als ASK Romein, Hillebrand, Hanse staalbouw en andere bekende metaalbedrijven op het gebied van het juiste gebruik van schuur- en slijpmiddelen.”

“Hij helpt zijn klanten besparen op productiekosten, geeft demo’s en trainingen aan de operators en wordt door hen als een volwaardige gesprekpartner gezien die kennis heeft van zaken. Precies een week is Jelle nu 23 jaar en dan zo voor vol worden aangezien in de markt”, aldus Metaaltechniek

Kaylee van Yperen

Kaylee van Yperen.

Kaylee van Yperen is als dochter van één van de eigenaren van Stieva met de paplepel bekend geraakt met ondernemen in de metaal, aldus Koninklijke Metaalunie, die haar nomineerde.

Sinds een aantal jaren is Kaylee officieel actief in het bedrijf en heeft zij er diverse onderdelen intensief ervaren. Sinds een paar jaar is zij samen met een aantal jonge collega’s eigenaar van de Stieva Metaalgroep. Een groep van metaalbedrijven die tot met ongeveer 130 medewerkers actief is in constructie, ramen, deuren en gevels.

“Ook in de periferie van het eigen bedrijf is Kaylee actief betrokken bij diverse initiatieven. Zij houdt zich actief bezig met het aantrekken van jeugd naar de techniek, niet alleen naar haar eigen onderneming. Ook haar manier van gebruik van social media maakt dat in een zeer krappe arbeidsmarkt haar bedrijf goed gevonden wordt, onder andere door mooi gebruik van social media. Kaylee is ondanks haar jonge leeftijd een ervaren en bijzondere leider in de metaal.”

Winnaar?

De winnaar wordt op 15 september, tijdens de Nederlandse Metaaldagen, bekendgemaakt.

Zowel de Vakvrouw Metaal Award als de Jong Metaal Award worden deze dag uitgereikt door Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen.

Stem

Welke genomineerde heeft uw voorkeur? Registreer u en stem mee.

Lees ook:

Kies de Vakvrouw in de metaal (7 september 2021)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven