Ga naar hoofdinhoud

Statistieken Vimag in de lift

De verkoop- en order-statistieken over het 1e kwartaal van 2011 van de sectie Vimag van de Federatie Productie Technologie tonen een stijgende lijn. Ten opzichte van het 1e kwartaal van vorig jaar stegen zowel de machineomzetten als de gereedschapsomzetten. Vergeleken met het vierde kwartaal van 2010 is er sprake van een lichte daling respectievelijk een onveranderd beeld.

De omzetten in gereedschappen bedroegen over de eerste drie maanden van dit jaar 31,8 miljoen euro; 24% meer dan de 25,5 miljoen euro over dezelfde periode in het jaar daarvoor. De meest opvallende stijging doet zich voor bij de verspanende verbruiksgoederen (36%) en investeringsgoederen (35%). De omzetten in niet-verspanende verbruiksgoederen (12%), overige gereedschappen (+11%) en meetgereedschappen (-5%) stegen iets minder respectievelijk daalden iets. 

 

De orderportefeuille voor gereedschapswerktuigen steeg over het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode in 2010 met 93% tot 35,4 miljoen euro (1e kwartaal 2010: 18,3 miljoen euro). De stijging doet zich met name voor bij de verspanende (116%) en niet-verspanende (61%) machines.

 

(bron: FPT)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven