Ga naar hoofdinhoud

StarragHeckert DST presenteert zich op EMO

Aan het begin van dit jaar heeft StarragHeckert Holding AG de Dörries Scharmann Group overgenomen. Tijdens de EMO Hannover 2011 presenteert het nieuwe StarragHeckert DST zich in hal 13.

Dörries Scharmann maakt gereedschapswerktuigen onder de merkname Dörries, Scharmann, Dropp + Rein, Ecospeed en Berthiez. Met name (grote) machines voor het bewerken van aluminium en composieten. In StarragHeckert zijn de activiteiten samengebracht van Starrag, Heckert, SIP en TTL.  StarragHeckert heeft veel ervaring met het bewerken van titaan. De foto bij het intro van dit toont een STC 100 bij het bewerken van turbineschoepen. De nieuwe groep heeft 1500 medewerkers en een omzetniveau van 400 miljoen CHF.

 

Een bewerkingscentrum van Droop + Rein in actie

Een machine van Droop + Rein in actie  

 

Machinebouw-conglomeraten

StarragHeckert is weer een voorbeeld van de vergaande concentratie op het gebied van machinebouw. Vergelijkbare samenwerkingen zien we bij GF AgieCharmilles,  DMG / Mori Seiki, MAG dat onlangs ook Forest Liné overgenomen heeft, de Emag groep, Körber Schleifring en Kellerberger. Machinebouw wordt in toenemende mate  een activiteit van conglomeraten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven