Starrag in teken van airfoil bewerking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Starrag in teken van airfoil bewerking

De NB-Serie van Starrag speciaal ontwikkeld voor het bewerken van blisks

Tijdens de Airfoil Technology Days bij Starrag in Rorschacherberg (CH) werden een aantal nieuwe machines en technieken gepresenteerd die volledig op het bewerken van turbinebladen, compressorbladen, schoepen en rotoren waren gericht. Starrag focust zich hiermee voornamelijk op de luchtvaart- en energiesector.

Starrag presenteerde tijdens het tweedaagse evenement voor het eerst de nieuwe NB-serie. Deze serie bestaat uit een aantal bewerkingscentra die speciaal voor het bewerken van blisks (bladed discs) en rotoren van titanium en nikkellegeringen is ontwikkeld. Bijzonder aan de machine is de wijze waarop de B-as is opgesteld. Deze is zo geplaatst dat bij het draaien van de as de centerpunt en daarmee de tip van de frees nauwelijks beweegt. Hierdoor worden verplaatsingen die normaal gesproken door de lineaire assen worden gecorrigeerd beperkt. Een snelle en dynamische machine is het resultaat. Verder presenteerde Starrag het ‘dengel’ proces. Met deze techniek hamert de machine tot 600 Hz de oppervlakte van een schoep. Deze techniek vervangt nabewerkingen zoals slijpen en polijsten en is geïntegreerd in de machine.

Bekijk hier onze fotoreportage van de Airfoil Technology Days bij Starrag.

Een uitgebreid verslag van de Airfoil Technology Days van Starrag verschijnt in de volgende uitgave van Metaal Magazine. Neem nu een abonnement als u dit niet wilt missen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven