Nieuws

Stakingsacties Metalektro deels uitgesteld

FNV-actie bij Bosch in Deventer (foto: FNV).

Stakingsacties in de Metalektro waarbij groepen bij elkaar komen, worden uitgesteld. FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben dat besloten naar aanleiding van de opgelegde lockdown in Nederland.

FNV en CNV geven aan dat voor de komende weken meerdere 24-uursstakingen gepland stonden, verspreid door het hele land. Die zijn allemaal afgelast.

“Met het uitstellen van de acties nemen wij onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen corona”, zegt Petra Bolster, bestuurder FNV Metaal.

“We willen een eerlijke en moderne cao, maar de gezondheid staat natuurlijk voorop.”

Mogelijk wel andere acties

Coronaproof acties waar geen bijeenkomsten voor nodig zijn, kunnen volgens de bonden nog wél doorgaan, als medewerkers zich daar prettig bij voelen.

“Bijvoorbeeld acties waarbij overwerk niet wordt uitgevoerd”, geeft CNV Vakmensen aan. “Zo houden we de druk er toch op een verantwoorde wijze op.”

Medewerkers van Bosch in Deventer willen op 17 december een overwerkstaking houden. Dit in navolging van personeelsleden van Scania in Zwolle die dat op 10 december deden.

‘Tijd om tot inkeer te komen’

Eerder liepen de onderhandelingen over een nieuwe cao spaak. De vakbonden hopen dat de lockdown werkgevers in de sector de tijd geeft “om tot inkeer te komen.”

“Met een goed bod kunnen ze hardere acties na de lockdown nog afwenden”, aldus de bonden.

Lees ook;

Stakingen dreigen in Metalektro (9 december 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven